Arkitektkopia i Umeå ökar trycket

Tryckeri i Umeå

Med en investering på 5 miljoner har Arkitektkopia i Umeå lagt i en högre växel mot målet att bli det största tryckeriet i Norrland.

Ökad produktion med ny maskin

14 meter lång och 35 ton tung – den nya offsetpressen är svår att missa. När tryckfirman Åtta.45 köpte upp ett tryckeri i Sundsvall och flyttade hela produktionen till Stockholm blev det en offsetpress över som Lennie Nylén på Umeåkontoret var snabb at lägga ett bud på – och vips hade de köpt en ny maskin. I början av januari monterades den ner och flyttades upp till Umeå. De passade på att renovera tryckpressen i samband med flytten och bytte då ut hela färgkontrollsystemet för att matcha med de andra maskinerna i produktionen, samt bytte ut alla valsar.

Sen tryckpressen kom på plats har den gått varm och inneburit att Arkitektkopia i Umeå har kunnat ta in mer jobb och vara mer flexibla i sina uppdrag. Tryckkapaciteten har ökat på både små och stora volymer vilket är ett viktigt steg mot att bli det största tryckeriet i hela Norrland. Den nya investeringen skapar en ökad konkurrenskraft och ökad lönsamhet där kompetensen bibehålls lokalt.

Men det slutar inte där. Av en händelse fanns det plötsligt ingen offsetproduktion kvar i Sundsvall. Lennie Nylén har därför tagit över driften av Arkitektkopias Sundsvallskontor för att säkerställa att kvalitén och kunskapen behålls på plats. Detta betyder också att Umeåkontoret kommer kunna bistå kontoret i Sundsvall med trycksaker som då kan ta sig an fler och större uppdrag.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Välkommen till en värld av trycksaker - Arkitektkopia