Tävling hos Arkitektkopia: Snyggaste sommarbilden
  augusti 2017

  FOTOTÄVLING

  SNYGGASTE SOMMARBILDEN

  Just nu pågår en fototävling du inte får missa. Det hela är mycket enkelt. Den bild som bäst fångar sommaren 2017 vinner. Och det är lika enkelt att delta – lägg upp och tagga din bild med #snyggastesommarbilden eller mejla till snyggaste@arkitektkopia.se

  Lite förutsättningar

  • Tävlingen är öppen för alla.
  • Tagga bilden med #snyggastesommarbilden på Facebook (endast om du har öppet konto) eller Instagram, eller maila till snyggaste@arkitektkopia.se
  • Sista dag att skicka in din bild är 8/9 2017.
  • Max tre bilder per person.
  • Du ska själv tagit fotot under sommaren 2017 för att få vara med i tävlingen.
  • Juryn uppskattar bilder som är charmiga, nyskapande och oväntade.
  • Vinnande bidrag kommer att presenteras i Arkitektkopias sociala medier.
  • När vinnaren är utsedd tar vi kontakt med denna via e-post.

  Och vad vinner man?

  1: a pris.
  Vinnaren erhåller ett tryck av sitt eget vinnande motiv. Trycket görs på valfritt material i valfri storlek till ett värde av max 8 000 kr.

  2:a och 3:e pris.
  Ett tryck på plexiglastavla med maxformat 40x50cm.

  Vinnaren väljs ut av en jury bestående av: Gunnar Duintjer, Maria Grankvist från Arkitektkopia samt Sten Åkerblom från BerntzonBylund. Juryns beslut går inte att överklaga.

  Ha en härlig sommar önskar Arkitektkopia
  juli 2017

  Vi önskar er alla

  en härlig sommar!

  Vi har öppet hela sommaren – nästan. Se öppettiderna för ditt lokala Arkitektkopia-kontor här. Glad sommar önskar Arkitektkopia.

  Läs mer

  Reportrar utan gränser för yttrandefrihet hos Almedalen
  juni 2017

  ALMEDALEN 2017

  SEMINARIUM MED REPORTRAR UTAN GRÄNSER

  Vi kan aldrig ta yttrande- och tryckfriheten för givet. Debatten om fake news och den politiska utvecklingen i Turkiet är några aktuella exempel. För oss som hjälper våra kunder att kommunicera i tryck är det grunden vi står på – att fritt få dela med sig av sin åsikt.

  Därför känns det självklart att stödja Reportrar utan gränser. Att göra gemensam sak i Almedalen även i år känns extra kul och viktigt. Hoppas vi ses där. Moderator för seminariumen är alltid lika inspirerande Jonathan Lundqvist, Reportrar utan gränsers ordförande. Läs mer om seminarierna här:

  Public service – statsmedia eller oberoende röst?
  http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/48771

  Fake news – på riktigt eller påhitt?
  http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/48857

  Turkiet – hur rapporterar vi om ett land i fritt fall?
  http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/48863

  Vad vill du säga? Leve Digitaltryckfriheten!

   

  Läs mer

  Glad midommar önskar Arkitektkopia
  juni 2017

  GLAD MIDSOMMAR

  ÖNSKAR VÄNNERNA PÅ ARKITEKTKOPIA

  Midsommarstångs-rollup, beachflaggor eller flyers till sommarens event? Dags att beställa nu om du vill ha dina trycksaker innan semestrarna!

  Läs mer

  Sverige, Ryssland, Arkitektkopia
  maj 2017

  VÄLKOMNA RYSSLAND

  SKRIV UT DIN FLAGGA INFÖR EM-KVALSMATCHEN I HANDBOLL

  Välkomna Ryssland till SAAB Arena lördag kl 17.15 och EM-kvalet i handboll, genom att hålla upp denna skylt. Skriv ut här: hejasverigeflagga. Arkitektkopia – stolt sponsor av mångfald och Svenska Handbollslandslaget.

  Läs mer

  Kontorstryck
  april 2017

  Allt du behöver veta inför din trycksaksbeställning

  Det är inte helt lätt att lägga sin första trycksaksbeställning. Inte nog med att det finns oändligt många produkter men vi kallar dem dessutom för olika namn. Oroa er inte, det viktigaste är egentligen att du förklarar hur du vill ha det och vår checklista hjälper dig genom hela beställningen så att du vet vilken information som behövs när du lägger din order hos oss.

  1. Original

  Först och främst så behövs ett original. Vi har en hel ateljé med grafiska formgivare som alla är experter på trycksaker, formgivning och originalframställning. Vi hjälper dig med såväl idé som färdigt original och finns till för att guida dig. Vissa bilder håller exempelvis inte rätt kvalitet, då är det skönt med en ateljé som snabbt kan tala om den kommer att hålla eller inte. Det kan också vara kul att trycka i en annorlunda form eller färg. Vill du veta mer om original? Missa inte vår originalskola här: www.arkitektkopia.se/originalskola/

  1. Vilken trycksak?

  Vi har en hel uppsjö av produkter, traditionella som nya och spektakulära. Allt beror på ändamål och vad ditt syfte är med trycksaken. Vi kommer gärna med kreativa idéer på produkter som du kanske inte tänkt på från början men som ger en annorlunda effekt. Se alla våra produkter här: www.arkitektkopia.se/tryck

  1. Färg, form och mått

  Ofta begränsas man av tidsbrist eller att man helt enkelt inte vet vad som finns. Var inte rädd att trycka i ett annorlunda mått, i en härlig stark färg och en knasig form. Det gör ju bara att ni sticker ut mer. Vad är syftet med din trycksak?

  Psst.. Ange alltid måttet på din trycksak med bredden först och höjden sen.

  1. Vilket papper?

  Vilket papper du väljer gör att effekten varierar otroligt mycket mer än vad man tror. Läs mer om olika papperstyper i vår pappersskola www.arkitektkopia.se/pappersskolan

  1. Hur många?

  Låter kanske inte som en viktig aspekt men volymen kan faktiskt påverka priset och tryckmetod så om du ska trycka i en stor volym så kan du ofta få ner priset. Hett tips!

  1. Var tydlig

  Hellre övertydlig brukar vi säga. Då går det snabbare och man undviker eventuella missförstånd. Förklara gärna på ditt sätt hur du önskar få produkten och vad du ska använda den till. Är den för inomhus- eller utomhusbruk? Vi kommer höra av oss om det är något som är oklart men för din skull så är det alltid bättre med mer information. Var inte rädd för att fråga, det finns inga dumma frågor.

  1. Titta noga igenom korrekturet

  Så fort korrekturet är klart så skickar vi det till dig för granskning. Titta gärna igenom noga och se så att det inte finns några stavfel och att allt annat stämmer (vi kan självklart erbjuda korrläsning också om du önskar). Efter ditt godkännande så trycker vi på knappen och kör!

  Tveka inte att höra av dig om du behöver hjälp med din beställning. Vi har också en ateljé med bred kunskap som hjälper dig att ta fram ditt original. Vi hjälper till precis så mycket eller lite som du vill!

  Läs mer

  Fasadvepa
  februari 2017

  Vinnare Skylttävling 2016

  RO-Gruppen

  RO-Gruppen bäst på att bygga budskap
  Med glimten i ögat visar RO-Gruppen på en engagerande skyltning, som omfattar de fyra parametrarna säkerhet, information, synlighet och innovation. Vi på Arkitektkopia gratulerar till vinsten i ”Bäst skyltade arbetsplats 2016” och hoppas att vår tävling skall uppmuntra till bättre skyltning och därmed fler säkrare arbetsplatser. När RO-Gruppen hörde talas om Arkitektkopias rikstäckande skylttävling, följde de sitt egna budskap “Challenge accepted” och skickade in bidraget från Berghultsskolan i Floda. Det visade sig vara ett vinnande koncept. Den 25:e januari i år kom vi till byggarbetsplatsen, där vi delade ut pris och bjöd skyltvinnarna på smörgåstårta.

  RO-Gruppen, som har sitt säte i Borås, är idag en av Sveriges snabbast växande byggkoncerner. Företaget verkar inom entreprenad, byggservice, konceptbyggnation, bostäder och butiksetablering. Efter en massiv expansion på den västsvenska byggmarknaden har RO-Gruppen nu också etablerat sig i Stockholm.

  Säkerheten i första rummet
  I april 2016 startade RO-Gruppen om- och tillbyggnadsprojektet av Berghultsskolans lokaler, som skall stå färdigt till höstterminens start 2017.

  – Att vara på en skola som är i full gång med aktiva och nyfikna barn är väldigt roligt men också en utmaning utöver det vanliga, säger Andreas Jaldevik, VD för RO-Gruppen. Säkerheten kommer alltid i första rummet för oss, men här blir det än tydligare hur viktig den är.

  – När det gäller skyltning är den viktigaste faktorn tydlighet, säger Daniel Abrahamsson, arbetsledare på Berghultsskolan. Att man täcker allt, när det gäller såväl säkerhet som hänvisning och logistik. Men RO-Gruppens skyltning bygger också på att vara kommunikativ externt.

  – Vi vill berätta för omgivningen vad som byggs och göra det med en tvist som drar till sig uppmärksamhet, säger Andreas. I det här fallet kopplade vi vårt budskap till skolans värld och lekte med ämnen som svenska och matematik. Det blir också en profilering av de som är på bygget. Vill man visa på sitt engagemang, då måste man orka göra det där lilla extra, avslutar Andreas. Och det var just idéhöjden som avgjorde vinsten. Att på ett genomtänkt och underhållande sätt kommunicera med den lokala allmänheten.

  Så här löd vår motivering:

  ”RO-Gruppen har med glimten i ögat lyckats främja säkerheten och informationsspridningen, på och utanför byggarbetsplatsen, genom smart skyltning.”

   

  Läs mer

  Vad vill du säga
  januari 2017

  Så sticker du ut ur mängden med ditt visitkort

  Expertens 6 bästa tips!

  Hur viktigt är det med visitkort? Och vad är det som gör att man faktiskt väljer att spara ett visitkort man fått? Dagens teknik med alla dess möjligheter ställer höga krav på hur visitkorten är gjorda, och möjligheterna är oändliga. Visitkort började användas redan under 1700-talet i Europa och de lyxiga visitkorten var då ofta graverade i guld och man började använda sig av olika typsnitt för att visualisera informationen på ett fint sätt. Idag kan vi göra nästan vilka visitkort som helst, i vilken form, färg och kvalitet du vill. Här har vår expert listat sina 6 tips på hur du lyckas sticka ut ur mängden med ditt visitkort.

  1. Först och främst. Använd ett papper med struktur för att få den rätta känslan när du håller i kortet och för en mer exklusiv upplevelse.

  2. Använd ett papper med hög ytvikt. På så vis känns det mer som att det verkligen är något mer än en bit papper som du håller i din hand. Pappret känns mer styvt och hållbart.

  3. Laminera visitkortet enkel eller dubbelsidigt, blankt eller med en soft touchlaminat. Du får då en helt annan känsla när du håller i kortet, det upplevs mjukare och skönare att hålla i. Dessutom sticker du ut ur mängden med ett laminerat visitkort som tål mer och det blir heller inte lika lätt kantstött. Vem gillar att få ett kantstött visitkort?

  4. Runda hörn. Eller varför inte i ett udda format? Du får då ett uppseendeväckande visitkort som kanske till och med blir en snackis. Det finns väl ingen regel som säger att alla visitkort måste vara rektangulära?

  5. Foliera logga eller namn för att framhäva vad ni vill säga på ett snyggare sätt. Dessutom blir det en härliga känsla och riktigt snyggt. Varför inte foliera i guld eller silver.

  6. Led mottagaren dit du vill! Tekniken är fantastisk och nu finns det möjlighet för oss att hjälpa er lägga in ett chip i visitkortet som man enkelt skannar med telefonen (tyvärr bara Android just nu) och mottagaren slungas direkt in på den landningssida som ni har angett. Smart va?

  Läs mer

  Årsredovisning
  januari 2017

  Dags att summera året?

  Tryck era årsredovisningar hos oss

  Vi hjälper er med layout, format, efterbehandling och förpackning. Dessutom har vi en effektiv distribution med personlig adressering till mottagarna. Varför inte passa på att göra en annorlunda upplaga på ett snyggt papper? Matt eller blankt, ni väljer.

  Välkomna att trycka era årsredovisningar hos oss!

  Tryck här för att läsa mer.

  Läs mer