Om oss - Arkitektkopia

Om Arkitektkopia

Det finns många kopior. Men bara ett arkitektkopia.

Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen som vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt.

Med helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck hjälper vi våra kunder med tryckt och digital information som ska spridas eller sparas.

Vi är ca 300 medarbetare som arbetar med målsättningen att förenkla och förekomma. Vårt motto är: Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Arkitektkopia omsätter ca 400 miljoner kronor och finns på ett 30-tal platser runt om i Sverige.

En grafisk pionjär i över 60 år!

Arkitektkopias historia går tillbaka till 1951 då Östen Grankvist svarade på en tidningsannons med texten ”Arkitektkopia till salu”. Affären var klar på 10 minuter efter att Östen själv dubblat priset. Men på grund av pengabrist fick han övertala säljaren att få arbeta av skulden, vilket Östen och hans fru Inga också gjorde inom loppet av sju månader. Östen behöll företagsnamnet och flyttade sin firma till ett gammalt ölkafé på Brahegatan i Stockholm.

Kundservice blev tidigt Östens ledord. Det började redan den dagen när en sjöman som var van att ta sin pilsner i det gamla ölkaféet på Brahegatan kom in. Han satte sig ner och beställde, ovetandes om att ölkaféet inte fanns kvar. Eftersom det var en mycket stor och kraftig sjöman gick Östen till närmaste affär och köpte en pilsner till mannen, som uppskattade servicen och tackade med att ge 10 öre i dricks. Förmodligen grundlades denna del av Arkitektkopias kultur redan då – ”att se till så att kunden alltid får vad hon eller han vill ha”.

Sedan starten 1951 har Arkitektkopia gjort en rejäl resa, bland annat genom sina förvärv av över 200 bolag. Detta har gjort att Arkitektkopia idag har branschens bredaste rikstäckning med etablering över hela Sverige.

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK!

Gillar du oss på Facebook så gillar vi dig! Dessutom får du se inspirerande tryck och ta del av det som händer på våra kontor.

Säg hej!

Intresserad av att förverkliga en idé? Kom in på en kopp kaffe eller lämna dina uppgifter så hör vi av oss.

  • Tel eller e-post