5 tips för en lyckad mässa!

5 tips för en lyckad mässa

Behöver du hjälp med din mässmonter?

Då ska du fråga oss! Runt om i landet har vi experter som vet precis vad som krävs för att du ska lyckas fånga besökarnas uppmärksamhet. På Svenska Mässan i Göteborg har vi till och med en egen avdelning med mässpecialister och montörer. Joakim Cederberg är ansvarig på plats i Svenska Mässan. Varje år hjälper han och hans kollegor 1000-tals utställare med rätt produkter och skräddarsydda lösningar. Men framförallt hjälper han utställarna med många goda råd.

 

Här är Joakims 5 bästa tips:

1. Ta hjälp för att göra en tydlig och ordentlig monterskiss, där även motiv och budskap finns med. Då vet du i förväg hur montern kommer att se ut och får inga överraskningar på plats. Att ha något konkret att titta på underlättar även för den interna beslutsprocessen.

2. Underskatta inte hur stor en mässhall är! Skyltar ser generellt sett mycket mindre ut i en mässhall än vad man tror. Till och med vi som jobbar med detta varje dag kan ibland bli förvånade över hur skyltar ”förminskas” när de hamnar i en stor mässhall. Det gäller att synas i mängden.

3. Satsa på nya produkter som till exempel tryckta tygväggar istället för mer traditionella trycksaker såsom konturskurna texter. Det ger ett snyggare resultat, möjlighet att ändra och vara flexibel i den grafiska designen och överlag en mer modern känsla i hela montern.

4. Använd ytan ovanför montern och sätt upp något som syns på avstånd! Glöm inte att lägga omsorg på själva trycksaken. En hel del pengar kan i många fall gå åt till upphängningen men var inte ”dumsnål” och spara in på själva vepan eller skylten. Satsa stort eller inte alls!

5. Glöm inte den personliga kontakten! Möt besökarna och heja på de som går förbi så att de känner sig välkomna in i er monter. Jag går på många mässor och alltför många utställare ”gömmer sig” i sin monter istället för att aktivt ta kontakt och välkomna besökarna.

Lycka till!

För mer information om hur du lyckas med din monter kontakta ditt lokala Arkitektkopia-kontor, eller Joakim Cederberg, ansvarig på Arkitektkopias filial, Svenska Mässan.
Tel. 031 701 60 92, Joakim.Cederberg@arkitektkopia.se

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.