Digitalisering & Scanning

Framtidssäkra dokumenten genom att gå från papper till skärm. Spara tid, pengar och plats på kuppen.

Vi digitaliserar dina dokument

Fördelarna med digitalisering och scanning

Den kanske mest självklara fördelen med digitalisering och scanning är sökbarheten. Genom att scanna en redan utskriven sida kan scannern identifiera orden och göra dem sökbara, du kan sedan komplettera dessa med egen metadata. Istället för att dyka in i dammiga pappersarkiv kan du med några få klick hitta och strukturera information i molnet precis som du vill, när du vill.

Statistiken talar sitt tydliga språk

Faktum är att upp till 50 procent av vår arbetsdag består av att söka och leta efter information. Läs den meningen igen. Det är många timmar på ett år. Vi älskar papper men vet också att det kan vara svårt att hålla ordning på dem:

  • 7,5 procent av alla dokument förloras och 3 procent blir felarkiverade.
  • 90 procent av alla sidor som hanteras dagligen försvinner i mängden, utan att innehållet tas om hand.

Ännu en anledning till att digitalisera pappersbeståndet. Inte nog med det, du sparar också på ryggen när du slipper böja dig och gräva runt i dammiga arkiv.

Omfattande scanningtjänster

Men att digitalisera hela arkivet och sedan slänga alla pappren är troligtvis inte ett alternativ. Det finns mängder av dokument, exempelvis bokföring, som av legala skäl måste finnas kvar i sitt originalformat. Det är ändå bra att scanna dem som en säkerhetskopia och få dem mer lättillgängliga vid behov. Vi erbjuder flera tjänster inom scanning:

  • Scan-on-demand: Snabb och originalvårdande service.
  • På-plats-scanning: vi installerar oss hos dig och utför uppdraget på plats.
  • Långtidslagring fysiskt och i molnet. Vi har brandklassade skåp och är vana vid hantering av sekretesshandlingar.
  • Gallring, sortering eller kategorisering till avancerade tekniska lösningar.

Vi kan vår scanning, digitalisering och dokumenthantering och hjälper dig gärna, oavsett omfång på önskemål. Vi kan även exportera det digitala arkivet till valfri fysisk enhet – såsom en extern hårddisk, en CD/DVD-skiva eller ett USB-minne.

Komplettera gärna med våra lösningar inom säkerhet och sekretess om du har känsligt material.

Vill du ha en helhetslösning?

Vi har anpassade helhetslösningar där vi tar ansvar från idé till färdig produkt, det ger dig möjligheten att fokusera på rätt saker. Hör av dig så berättar vi mer.

Kontakta oss för mer info