Ritningar

Printa, scanna, distribuera och kvalitetssäkra - Ritningar har varit vår grej sedan 1951

Vi har drygt 70 års erfarenhet av ritningar

Specialister på ritningar för byggföretag

I mer än 70 år har vi försett landets ledande byggföretag med ritningar. Det är vi oändligt stolta över. Inget jobb är för litet, ingen utmaning för stor. Vi printar på olika material i alla olika storlekar, helt efter dina behov.

 

Ny webshop för beställning av ritningar: dinritning.se

Vi har tagit fram en mer lättanvänd och modern beställningstjänst för ritningar. Dinritning.se är en smidig webshop för dig som kund och ger dig möjlighet att automatiskt få med alla dina val för att säkerställa rätt format och kvalitet.

Till vår nya beställningstjänst för ritningar

 

 

Slitstarka kvalitetsritningar

Det vi har lärt oss under årens lopp är att slitstarka ritningar är A och O. Sådana får du med materialet Tyvek. Det funkar som ett ypperligt alternativ till laminat, en efterbehandlingsmetod som länge varit mångas favorit. Tyvek är ett flexibelt material som med sin vikbarhet lämpar sig lika bra i ritningsrummet som i fickan på dig som bygger.

Vi erbjuder fler efterbehandlingar än bara laminering, bland annat vikning till A4:a, hålslagning med eller utan förstärkning samt montering.

 

Filformat och leverans

För bäst resultat och kortast leveranstid rekommenderar vi att du skapar PDF-filer eller PLT-filer av dina CAD-ritningar. Självklart kan vi också skriva direkt från AutoCads filformat DWG men då behöver vi få information om utskriftsskala, utskriftsyta och linjetjocklekar samt även eventuella xref-sökvägar.

 

Kopiera och digitalisera

Ibland behöver man bara ha en kopia. Det fixar vi också. Det spelar ingen roll om kopian ska göras svartvit eller i färg. Vi förminskar och förstorar också helt enligt dina önskemål. Skalberäkningen kan vara knepig, vi hjälper dig gärna. Vid kopiering av originalritningar kan du också välja att få dem digitaliserade. Det gör informationen sökbar med ett klick och minskar arkiveringsutrymmet. Läs mer om digitalisering och scanning.

 

Ritningsrum – tjänsten där vi tar helhetsansvaret för era ritningar

Vi har ett brett utbud av tjänster som på olika sätt hjälper er med hanteringen av dessa heliga dokument. Utöver att vi givetvis printar och kör ut dem vid behov kan vi även delta aktivt i ert byggprojekt. Med tjänsten Ritningsrum tar vi ett helhetsansvar för ritningarna och arbetar tätt med er direkt på plats, i er ritningsbod. Vår kunniga personal håller ritningarna uppdaterade och sorterade, tar bort gamla och printar nya löpande. Dessa sätts upp tillsammans med en ritningsförteckning. Du slipper därmed oroa dig för om ni har rätt version på galgen samt att du sparar både tid och pengar i längden. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du ha en helhetslösning?

Vår helhetslösning hjälper dig med dina ritningar, hela vägen från planering och hantering till uppdatering, versions- och kvalitetskontroll – så att du kan fokusera på det du är bäst på.

Kontakta oss för mer info
Ritningshantering