Tyvek

Tyvek är ett tunt, slitstarkt och vattentåligt material som används till ritningar, husisolering, förpackningar och mycket mer

Tunt, slitstarkt
och vattentåligt

Ritningar

Flexibelt

Tack vare sin flexibilitet är Tyvek lätt att vika och stoppa i fickan utan att skapa veck.

Regndroppar på en stålrör

Vattentålig

Tyvek är både tålig mot väta, smuts och andra faktorer som riskerar att förstöra laminerade pappersmaterial.

Tyvek som orienteringskarta

Hållbart

Materialet är tillverkat av tunna polyetylenfibrer som pressats samman under hög värme. Det fiffiga är att fibrerna är lagda åt alla möjliga håll och det gör att det inte kan rivas upp från en viss riktning.

Starkt material som klarar av alla väder

Tyvek är ett tunt men tåligt plastmaterial med egenskaper som passar byggsektorn där det används till bland annat byggritningar.

Alternativ till inplastning

Tyvek är ett material som står emot väta, är otroligt stryktåligt och är snällt mot miljön. Det används på arbetsplatser där det förekommer mycket fukt, smuts och andra faktorer som riskerar att förstöra laminerade pappersmaterial. Byggarbetsplatser använder ofta materialet i sina byggritningar, men det passar också bra till banderoller, trottoarpratare eller annat skyltmaterial som ska tåla väder och vind. Vi gör trycket direkt på materialet utan några färgbegränsningar upp till 910 mm i bredd.

Tyvek är ett vädertåligt och slitstarkt material för bland annat ritningar

Håller hela bygget, återvinns vid behov bland plasten

Att bygga brukar ta sin lilla tid. Därför behövs ritningar som håller länge. Det får du med Tyvek. Materialet är tillverkat av tunna polyetylenfibrer som pressats samman under hög värme. Det fiffiga är att fibrerna är lagda åt alla möjliga håll och det gör att det inte kan rivas upp från en viss riktning. Om ritningen behöver kasseras droppar du den bara i plaståtervinningen.

Tyvek används inte bara inom byggbranschen

Tyvek har mängder av användningsområden. Idag används det exempelvis till medicinska förpackningar, kuvert, väskor och plånböcker. Materialet har även blivit väldigt populärt i olika typer av friluftssammanhang där det nyttjas till allt från orienteringskartor till vindskydd och sovsäckar.

Tyvek eller laminat?

Materialen delar många fördelar. Men. Tyvek är betydligt enklare att jobba med rent praktiskt tack vare att du kan vika det. Du får en flexibilitet som är svår att slå, en mer bärbar ritning som lämpar sig bättre när byggprojektet är i full gång. Det är dessutom det miljövänligare alternativet till laminat. Laminat kan dock vara bra ur arkiveringssynpunkt och ibland ha en fördel av sin stelhet men tar å andra sidan mer plats i ritningsskåpet när du kommer upp i volym.

Som en av de första leverantörerna med rikstäckande leverans av ritningar på Tyvek vet vi vad vi snackar om.

Vill du ha en helhetslösning?

Vår helhetslösning hjälper dig med dina ritningar, hela vägen från planering och hantering till uppdatering, versions- och kvalitetskontroll – så att du kan fokusera på det du är bäst på.

Kontakta oss för mer info
Ritningshantering