Laminering

Som ett extra skydd eller en effektiv budskaps­förstärkare - laminering löser det mesta när du vill sätta fokus på ytan

Förläng
trycksakens
livstid

laminering

Laminering

Att laminera dina trycksaker är bra av flera anledningar, dels blir produkten mindre känslig mot vatten och slitage och du får även en exklusivare känsla. Offert

Broschyr visningsbroschyr

Exklusiva broschyrer

Laminera dina broschyrer för att få en exklusivare känsla, passar bland annat till mäklarbroschyrer och lägenhetsprospekt. Läs mer om broschyrer

Laminering som efterbehandling

För många är laminering det hårda plasthöljet som gör pappret mer stabilt. Men det är ett brett begrepp och dess produktegenskaper likaså.

 

Exempel på användningsområden

Laminering kan användas till vitt skilda produkter och ändamål, däribland;

    • för kurslitteratur som behöver förstärkt omslag för att tåla återanvändning.
    • för bostadsprospekt som ska andas exklusivitet.
    • för scheman eller andra planeringsöversikter som hängs på en vägg och behöver vara lätta att torka av och uppdatera ofta.
    • för affischer eller kampanjerbjudanden som behöver tåla väta.
    • för namnbrickor eller menyer som ska hålla länge.

Papper i sin grundform hör inte till det mest slitstarka av material men om du laminerar får du möjlighet att bevara det i gott skick en längre tid. Till exempel vid kurslitteratur som ska återanvändas av flera studenter. Om du har koll på vad du vill uppnå så hjälper vi dig med att komma fram till rätt lösning.

Gå från laminering till vikbara ritningar i Tyvek

Laminerade ritningar är traditionellt en lösning som varit favoriten på byggarbetsplatsen. Lamineringen gör ritningen avtorkningsbar, tålig och bra för arkivering. Men om du vill slippa stelheten och få en slitstark ritning med fördelarna från både tyg, papper och plast då är Tyvek alternativet för dig. Tyvek ger dig ritningar som går att vika och stoppa i fickan. Läs mer om Tyvek.

 

Vill du veta mer om laminering och andra efterbehandlingar?

I vår Akademi kan du läsa mer om laminering och andra efterbehandlingar såsom falsning, foliering och prägling. Läs mer om efterbehandlingar.

Vill du ha en helhetslösning?

Vi har anpassade helhetslösningar där vi tar ansvar från idé till färdig produkt, det ger dig möjligheten att fokusera på rätt saker. Hör av dig så berättar vi mer.

Kontakta oss för mer info
Bordsryttare