Mässa och event

Bli en snackis bland besökarna. Här är trycksakerna som behövs för att sticka ut på mässan och eventet

Dekaler, rollups,
diskar och
displayväggar

Trycksaker till mässa och event

På mässa och event gäller det att synas. Ditt mässmaterial behöver vara i storformat som kompletteras med bra ljus men glöm inte bort de mindre trycksakerna såsom flyers och visitkort att dela ut till besökarna. Att hitta wow-faktorn som sätter er monter i blickfånget är lite av en konst – en konst vi blivit riktigt bra på efter att ha hjälpt mängder av företag i alla storlekar och branscher under årens lopp. Tillsammans kan vi hitta lösningar som passar just era behov.

Planera ett event

Är du mitt uppe i planeringen av ett event? Förberedelser och framförhållning är såklart det första steget till ett lyckat event men sen kommer även transport, uppsättning och slutligen nedplockning. Vi har sammanfattat en checklista att använda när du planerar ditt event.

5 tips för en lyckad mässa

Om du har material sedan tidigare, titta igenom om något kan återanvändas eller om det bör bytas ut.

Vilka trycksaker behövs?

Veckorna innan ett event kan det vara bra att fundera på vilket material som redan finns tillgängligt och vad som behöver beställas.

  1. Fundera på material du kan behöva på eventet
  2. Inventera tillgängligt material
  3. Kontrollera att materialet är fritt från skador
  4. Ställ dig frågan: Är materialet sammanhållet?
  5. Beställ nytt material.

Golv och rollups

Alla montrar har olika förutsättningar men deras gemensamma nämnare är att de har golv. Det kan du med fördel dekorera med hjälp av golvdekaler eller mattor av olika slag. Du visar då vägen till dina produkter utan att ta upp plats. Rollups tar inte heller någon direkt plats men ger ändå gott om utrymme för ditt budskap. Vi har både enkel- och dubbelsidiga rollups, alla med möjlighet att byta våder efter behov. Du behåller kassetten. Det gör både miljön och plånboken glad.

Diskar och monterväggar

Ett annat miljövänligt och kostnadseffektivt drag är att skapa väggar med budskap och bilder som håller över tid. Det innebär att du kan återanvända dem vid flera tillfällen. Vi har ett stort utbud av monterväggar som med sina diskreta ställningar lämnar stort utrymme för budskapsförmedling och känsla. Välj mellan raka eller svängda ställningar, Zipperwalls är en storfavorit för det sistnämnda. Du kan även välja monterväggar med eller utan gavlar och i standardmått eller med helt egna mått. Belysning ingår i flera system eller finns som tillval för resten.

Diskarna fungerar som både transportboxar och disk i ett. Välj mellan olika storlekar och förse fronten med valfritt budskap som kan bytas ut från mässa till mässa.

Tips!

Tips!

Byt bildvåder – inte hela system

Har du rollups, monterväggar eller diskar med bildvåd sedan tidigare är det viktigt att kontrollera dem i god tid innan eventet. Bildvåden kan ha tagit skada av hårdhänt behandling eller felaktig förvaring. Behöver du byta ut din bildvåd behöver du sällan byta ut hela systemet. Beställ istället en ny bildvåd till det system du redan har!

Kia monter - Kia månadens trycksak i november 2018

Fundera på hur du kan få din monter att sticka ut.

Bannerbow och broschyrställ

Bannerbows sticker ut och kan skapa effektfulla rum i rummet. De är en spännande och portabel lösning som monteras utan verktyg. Komplettera med broschyrställ som kan nyttjas för både transportering av mässmaterialet samt fällas upp och bli en smart konstruktion som visar ert utbud.

Belysning

Standardbelysningen i mässhallar brukar sällan vara optimal. Ta hellre med belysning du litar på och eventuellt inte behöva använda den än att tvingas dränka din monter, dina budskap och din logotyp i skymningsbelysning från undermåliga lysrör.

  • Har dina rollups eller monterväggar medföljande belysning?
  • Behöver de belysning (om de inte har det)?
  • Fungerar glödlamporna?

Vad besökarna ska ta med sig

När besökarna väl har lämnat eventet vad ska de ha med sig för att bli påminda om dig?

Saco Studentmässa

Glöm inte giveaways, visitkort och flyers för att påminna besökarna om er även efter eventet.

Efter eventet

När eventet väl är slut vill nog de flesta packa ihop snabbt och åka hem. Att ta med i planeringen vad som händer även efter eventet kan förutom att förlänga livslängden på materialet du tagit med (och därmed spara pengar) även göra att du kommer hem snabbare och smidigare.

Ihopplockning och nedpackning

En systematisk nedpackning med packlista, färgkodning och fotografier lönar sig här. Du vet vad som ska packas ner och behöver inte oroa dig för att något saknas.

  • När du packar ner känsligare material som rollups och monterväggar se till att inte stressa. Packar du ner dem på ett korrekt sätt håller de längre och tar oftast mindre plats!
  • Mycket av materialet som du tagit med kommer antagligen inte användas förens nästa event och mässa – se därför till att packa på ett sätt som gör det enkelt att packa upp igen.

Mer än trycksaker

Utöver trycksaker har vi ett stort utbud av kompletterande tjänster, till exempel ateljétjänster med original och layout samt monterdesign och uppsättning på plats. När mässan eller eventet är över kan vi lagerhålla och kvalitetssäkra ditt mässmaterial tills det är dags för nästa aktivitet.

Vi tar ofta fram speciallösningar till våra kunder. Våra kunniga experter guidar dig rätt vad gäller produkt, materialval och format.

Vill du ha en helhetslösning?

Vår helhetslösning hjälper dig med ditt kampanjmaterial hela vägen från planering och produktion till samordning och distribution – så att du kan fokusera på det du är bäst på.

Kontakta oss för mer info
Kampanjhantering