Folder

Kreativa foldrar till event, restauranger och produktblad

Altarskåp,
dragspel
och enkelvik

Foldrar för alla tillfällen

Att trycka folder är i grunden ett lösblad med ett eller flera vik. De passar perfekt till en sammanfattande och säljande företagspresentation, dina inbjudningskort eller en meny. En bra folder är lättöverskådlig och kommunicerar ditt budskap snabbt och enkelt.

 

Var kreativ med vikningen

De vanligaste formaten att trycka foldrar i är A4 och A5, men vi kan även lösa anpassade mått vid behov. Standardvikningen är mitt på en A4, då blir båda sidorna i storlek A5, se exempel och e nedan. Även exemplet är vikt på mitten men där har man valt att dela upp A4:an i flera mindre foldrar – för att optimera trycket kan du få med flera folders på en och samma sida som vi sedan delar upp.

Men du kan även sticka ut och vara kreativ med hur din folder ska vikas. Ett exempel på det är altarskåp, eller uppslagsvikning, som det också kallas. Vikning är ett altarskåp med jämnstora flikar, men det går lika bra att låta dem vara olika stora och gå omlott – alternativt flytta vecken för att få en annan effekt. Vikning c kallas dragspel eller z-vikning. Den passar mycket bra som alternativ till en broschyr när du inte har lika mycket innehåll att kommunicera.

standardvikningar av folder

Vanliga storlekar

Format (vikt folder, slutformat)Vikningar
105 x 148 mm (A6)Vikt på mitten, z-vikning
148 x 148 mmVikt på mitten
148 x 210 mm (A5)Vikt på mitten, altarskåp, z-vikning
210 x 210 mmVikt på mitten
99 x 210 mmVikt på mitten, altarskåp, z-vikning
105 x 297 mmVikt på mitten, altarskåp, z-vikning
210 x 297 mm (A4)Vikt på mitten, altarskåp, z-vikning

Vill du ha en helhetslösning?

Vi har anpassade helhetslösningar där vi tar ansvar från idé till färdig produkt, det ger dig möjligheten att fokusera på rätt saker. Hör av dig så berättar vi mer.

Kontakta oss för mer info
Bordsryttare