• Hem
  • /Nyheter
  • /Arkitektkopia köper fler storformatsfärgskrivare

Arkitektkopia köper fler storformatsfärgskrivare

Storformatsfärgskrivare

Arkitektkopia köper ytterligare storformatsfärgskrivare av Canon. Ett ökat behov av färgutskrifter innebär att Arkitektkopia nu investerar i en Colorwave 910 samt tre Colorwave 700.

– Förra året investerade vi i storformatsskrivarna Colorwave 500 och 910. Nu stärker vi vår maskinpark ytterligare och får bland annat en helt uppdaterad ritnings­plattform, säger Lennart Gabrielsson, produktionschef på Arkitektkopia.

Anledningen till investeringen är ett markant ökat behov av färgutskrifter.

– Volymerna har gått upp rejält och nu kan vi möta det behovet. Vi får också ökade möjligheter att skriva ut expomaterial till mässor och annan marknadsföring. Det handlar till exempel om affischer och roll-uper, säger VD Gunnar Duintjer och fortsätter:

– Vi har ett stort behov av att kunna erbjuda våra kunder korta leveranstider och ännu högre leveranssäkerhet. Det får vi nu, inte minst med 910-skrivarna som är extremt snabba. Dessutom har vi nu storformatsskrivare spridda och uppkopplade över hela landet. Det innebär att vi kan fördela uppdrag till kundens närmsta lokalkontor.

För Canon är det glädjande att få vara delaktiga i Arkitektkopias satsning storformatskrivare. Det visar också att det finns goda tillväxtmöjligheter på den lokala grafiska marknaden. Nu fortsätter Arkitektkopia att sätta standarden för kvalitet och produktion och kommer att kunna erbjuda sina kunder helt nya produkter och kortare leveranstider, säger Joerg Gugel, VD på Canon Svenska.

Arkitektkopia AB har nu storformatsskrivare från Canon i Stockholm, Linköping, Norrköping, Örebro, Karlstad, Göteborg, Växjö, Borås och Malmö samt hos flertalet av franchisetagarna.

 

För mer information, kontakta:

Gunnar Duintjer, VD
Arkitektkopia AB
Direkt: 08-50 60 70 06
E-post: gunnar.duintjer@arkitektkopia.se

Matteus Celinski, Ansvarig storformatskrivare
Canon Svenska AB
Direkt: 070-310 12 16
E-post: matteus.celinski@canon.se

 

Kort om Arkitektkopia

Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Arkitektkopia har som affärsidé att tillhandahålla enkla, värdeskapande och hållbara helhetslösningar för sina kunder när det gäller både tryckt och digital kommunikation. Arkitektkopia vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt.

Cirka 300 medarbetare arbetar med målsättningen att förenkla kunders vardag enligt mottot Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Företaget omsätter drygt 300 miljoner kronor och finns på 28 platser runt om i Sverige. Mer information finns på www.arkitektkopia.se

 

Kort om Canon

Canon Svenska AB marknadsför och säljer Canons branschledande produkter och lösningar på den svenska marknaden. Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker både genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående återförsäljare. Företaget marknadsför och säljer också konsumentprodukter inom bildhantering genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska har 380 anställda och omsätter ca 1,7 miljarder kronor. Canon Svenska är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc som omsätter ca 280 miljarder och har 190 000 anställda – varav 19 000 i Europa.

Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2016 lämnades 3 665 patent in, vilket är flest bland alla japanska företag. Canons filosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska den egna miljöpåverkan och att hjälpa kunderna minska sin miljöpåverkan genom rätt val av produkter.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.