Starbucks

Tillsammans tog vi fram modellen för hur Starbucks Sverige hanterar den tryckta kommunikationen på bästa sätt

Starbucks logotyp

Kunden

Världsomspännande butikskedja som premiäröppnade 1971 i Seattle, USA. Har idag över 17 000 kaféer och välkomnar dagligen miljontals kunder att sitta ner och njuta av högkvalitativt kaffe från de bästa producenterna i världen. År 2010 öppnade de sitt första kafé i Sverige, då i Terminal 5 på Arlanda Flygplats.

Utmaningen

Starbucks sökte en partner som kan retailbranschen och har ett brett utbud av produkter och tjänster. De hade ett utbrett behov av trycksaker till etableringen i Sverige och behövde även hjälp med originalarbete utifrån Starbucks internationella mallar som sedan skulle lokalanpassas för Sverige och Norge.

Lösningen

Löpande tryckbehov samt understöd vid nya och återkommande kampanjer. Trycksakerna kan sedan beställas av varje enskild butik via Webportalen och baseras på förbestämda mallar med lokalanpassning. Vi hjälper även till med layout & original utifrån Starbucks centrala mallar som sedan anpassas till svenska och norska marknaden.

Kaffe från Colombia – trycksaker från Arkitektkopia

Starbucks är ett av världens mest kända varumärken. De har sedan starten tagit världsdel efter världsdel med storm, ändå dröjde det till år 2010 innan den första butiken slog upp portarna i Sverige. Då i Terminal 5 på Arlanda Flygplats utanför Stockholm. Sedan dess har kedjan blomstrat och finns idag i flera av våra större städer.

Gatupratare på Starbucks

Starbucks entré på Götgatan 40 i Stockholm

Effektivare kommunikation

Tillsammans tog vi fram modellen för hur Starbucks Sverige skulle hantera den tryckta kommunikationen på ett så effektivt sätt som möjligt för sina butiker. Det var i samband med lanseringen av deras första butik i en stad som vi hjälpte dem att få ut sin kommunikation – tidigare hade Starbucks bara funnits på flygplatser i Sverige.

Vi trycker bland annat manualer, menyskyltar, gatupratare, kuponger, affischer, vouchers och prisetiketter till kyldiskarna. Under samarbetets gång tar vi löpande fram nya lösningar och förslag på förbättringar.

Kassa på Starbucks

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.