• Hem
  • /Case
  • /Team Rynkeby – God Morgon

Kunden

Team Rynkeby – God Morgon är en del av ett välgörenhetsprojekt som årligen samlar in pengar till familjer med barn som drabbats av cancer. Idag är det Barncancerfondens största sponsor.

Utmaningen

Beställa och distribuera produkter till 16 olika team – alla särskilt anpassade för de olika teamen.

Lösningen

Webshopen Web2Print där varje team kan använda färdiga mallar för att enkelt beställa egna, individuellt utformade produkter.

16 svenska team cyklar i kampen mot barncancer

Varje sommar går cykelloppet Team Rynkeby – God Morgon av stapeln. I det cyklar personer från sju europeiska länder med Paris som slutdestination – allt i syfte att stötta svårt sjuka barn. Tillsammans utgör deltagarna 54 team och sedan 2011 finns 16 av dessa i Sverige. Under resans gång samlas pengar in via sponsorer, och allt som kommer in går oavkortat till Barncancerfonden. För att sprida budskapet är behovet av marknadsföringsmaterial stort – vi levererar bland annat rollups, counters och beachflaggor. Inför cykelresan som sker den första veckan i juni stripar vi också upp bilar.

– Arkitektkopia fungerar som en helhetsleverantör och de kan förse oss med precis allting. De har också varit rådgivande kring exempelvis vilket sorts papper vi bör använda till diplom, broschyrer och foldrar. Vi har fått en fantastiskt fin hjälp, berättar Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby – God Morgon.

Event på hemmaplan får skolbarn att röra på sig

Förutom den årliga cykelresan anordnar Team Rynkeby – God Morgon också event på hemmaplan – bland annat Skolloppet där 76 000 skolbarn springer för att samla in pengar. Inför loppet trycker vi föräldrabrev, diplom, blanketter och andra dokument. Allt material lagerhålls hos oss och när det är dags att användas ser vi till att allt hamnar rätt.

– Det ska till exempel finnas unika Swish-nummer för respektive skola. Det är värt jättemycket för oss att få hjälp med de bitarna. Det är ett ganska komplext arbete och det fungerar på ett fantastiskt bra sätt.

Smidig beställning i Web2Print

Vi sponsrar alla 16 team med 5 000 kronor var att göra beställningar för i vår webshop Web2Print. Här beställer teamen bland annat de visitkort, broschyrer, foldrar och flyers som behövs i marknadsföringen kring de olika eventen. Med hjälp av färdiga mallar för de olika trycksakerna kan varje team enkelt fylla i den information som ska finnas på just deras produkter – till exempel QR-koder och Swish-nummer.

– Det är jättesmidigt att kunna gå in och bara välja sitt teams nummer, avslutar Paul.

År 2018 donerade Team Rynkeby – God Morgon närmare 35 miljoner kronor till Barncancerfonden, och Arkitektkopia är stolt platinasponsor.

Arkitektkopia fungerar som en helhetsleverantör och de kan förse oss med precis allting. De har också varit rådgivande kring exempelvis vilket sorts papper vi bör använda till diplom, broschyrer och foldrar. Vi har fått en fantastiskt fin hjälp.

Paul Chronqvist-Svensson Country Manager för Team Rynkeby – God Morgon

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.