• Hem
  • /Nyheter
  • /Arkitektkopia fortsätter investera i Canons storformatsfärgskrivare

Arkitektkopia fortsätter investera i Canons storformatsfärgskrivare

Från vänster Ronny Sundquist, Lennart Gabrielsson, Matteus Celinski, Gunnar Duintjer och Bengt Björefeldt vid köpet av nya storformatsfärgskrivare

1 juni 2016

Arkitektkopia vässar sin produktion och väljer att investera i fyra storformatsfärgskrivare, Canon Océ ColorWave 500. Syftet är att stärka sin lokala närvaro ute i landet och erbjuda fler och effektivare lösningar.

– Vi gör en satsning på mindre orter och vill kunna utnyttja den lokala kapaciteten på ett bättre sätt, därför görs denna investering i ny produktionsförmåga. Orterna blir då en integrerad del av vår produktionsarkitektur och det möjliggör samtidigt en hög grad av automatisering och effektivisering. Därför väljer vi att fortsätta investera i Canons skrivare. Genom Canon får vi en rikstäckande serviceorganisation med bra support, och vi kan fortsatt leverera hög kvalitet med olika teknologier och ge våra kunder en professionell leverans över hela Sverige, säger Gunnar Duintjer, vd Arkitektkopia.

Behovet av ritningar på marknaden minskar, men Arkitektkopia ser ett fortsatt behov av lokal närvaro och korta leveranstider. Investeringen i storformatskrivarna, som kommer att stå i Linköping, Norrköping, Örebro och Karlstad, är kompatibel med de tidigare investeringar Arkitektkopia gjort i sitt produktionssystem med Canon som partner.

Vi är glada över att få fortsatt förtroende och vara delaktiga i Arkitektkopias satsning på att befästa sin ledande ställning och stärka sin lokala närvaro ute i landet. Deras investering i dessa storformatskrivare visar också att det finns goda tillväxtmöjligheter på den lokala grafiska marknaden. Med Océ ColorWave 500 får Arkitektkopia en effektivare produktion och kommer att kunna erbjuda sina kunder helt nya produkter och kortare leveranstider, säger John Björkmann, vd Canon Svenska.

– Vårt långa samarbete med Canon har utvecklats genom åren. Deras mjukvarulösningar har knutits närmare vårt affärssystem och vi ser dem som en viktig och stark samarbetspartner till oss i våra framtida investeringar, säger Gunnar Duintjer.

Susanne Holmgren, Presskontakt B2B
Canon Svenska AB
Direkt: 08-744 64 32
E-post: susanne.holmgren@canon.se

Gunnar Duntjer, VD

Arkitektkopia
Direkt: 08-50 60 70 06
E-post: gunnar.duintjer@arkitektkopia.se

Företaget Canon

Canon Svenska AB marknadsför och säljer Canons branschledande produkter och lösningar på den svenska marknaden. Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker både genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående återförsäljare. Företaget marknadsför och säljer också konsumentprodukter inom bildhantering genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska har 400 anställda och omsätter ca 2 miljarder kronor. Canon Svenska är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc som omsätter 280 miljarder och har 197 000 anställda – varav 17 000 i Europa. Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2014 lämnades 4002 patent in, vilket är flest bland alla japanska företag. Canons filsosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska den egna miljöpåverkan och att hjälpa kunderna minska sin miljöpåverkan genom rätt val av produkter.

Mer information om Canon finns på www.canon.se.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.