Klimatberäkna dina beställningar

Ormbunkar

Nu kan du som kund hos oss beräkna koldioxidavtryck på många av dina beställningar.

Arkitektkopia är certifierade av ClimateCalc, ett framstående verktyg för standardiserad beräkning av koldioxidavtryck inom print och förpackning.

För dig som kund innebär det att vi, på efterfrågan från dig, kan beräkna koldioxidavtrycket för specifika trycksaker som produceras inom vårt sortiment digitaltryck och småformat.

Från och med nästa år kommer du även kunna beräkna koldioxidavtryck på resten av produkterna i vårt breda sortiment.

 

 

Om ClimateCalc

ClimateCalc är ett beräkningsverktyg som ger kunder och tillverkare relevant information om det totala koldioxidavtrycket för en tryck- och förpackningsprodukt. Det inkluderar utsläpp från Scope 1, 2 och 3 som rekommenderas av Greenhouse Gas Protocol och flera internationella industri- och ISO-standarder.

En ClimateCalc-kalkyl ger också kunskap om specifika faktorer i design- och produktionsprocesserna som bidrar till det totala koldioxidavtrycket. Detta kan användas i dialogen mellan kund och producent för att göra prioriterade val avseende användning av mindre CO 2 -intensiva energikällor och material som kan bidra till ett förbättrat koldioxidavtryck för produkten.

Slutligen ger en specifik produktkalkyl en dokumenterad och korrekt grund för potentiell kompensation av det återstående koldioxidavtrycket.

Läs mer om ClimcateCalc här

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.