• Hem
  • /Akademi
  • /Därför ska du välja print on demand

Därför ska du välja print on demand

Print-on-demand digitaltryck hos Arkitektkopia

Tusentals oanvända trycksaker hivas till återvinningen varje år. Trycksaker som troligtvis är fler än du har lagt ner mängder av arbetstid på och som svalt en kännbar del av din marknadsföringsbudget. Sedan hamnar de på tippen utan att ens ha varit i närheten av målgruppen de togs fram för. Det är slöseri med tid, pengar och det viktigaste – miljön. Du undviker fällan med print on demand.

 

Vad är print on demand?

Print on demand (POD) är enkelt förklarat att du bara trycker precis den upplaga du behöver. Det kallas ibland också för behovstryck eller beställningstryck. Med POD är det först när trycksakerna börjar ta slut som vi trycker på knappen och trycker fler. Och fort går det. Ledtiderna är korta och du behöver inte komma upp i stora upplagor för att få ett bra pris per trycksak.

 

Fem fördelar med print on demand

Egentligen är det inte så konstigt att bara köpa exakt det antal man faktiskt behöver. Du skulle ju förmodligen inte lägga pengar på 10 likadana tröjor bara för att eventuellt ha dem vid ett senare tillfälle. Det är slöseri med plats och det är att kasta pengar i sjön. Eller i garderoben, om man så vill.

Det finns ett helt gäng med fördelar:

  • Du gör miljön en enorm tjänst. Även om vi klimatkompenserar allt ditt papper och kör klimatneutral el är ändå det bästa sättet att värna om naturen att behandla dess råvaror med försiktighet. Man ska inte slösa på resurserna när det inte behövs. Det är därför vi alltid förordar print-on-demand när det är möjligt.
  • Du slipper dyra startkostnader. Med digitaltryck slipper du offsettryckets dyra startkostnader. Det är ofta denna kostnad som gör att du beställer fler än du tänkt dig för att kunna komma ner i styckepris.
  • Du slipper onödiga lagerkostnader. Eftersom du bara trycker just det antal som du behöver så krävs inget lagerutrymme där dina produkter ligger och dammar.
  • Du slipper slänga oanvänt material. Risken med att trycka för mycket är att det hinner bli gammalt innan du gör av med det. Varje år går tusentals trycksaker direkt från lagerhyllan till makuleringsmaskinen utan att ha passerat gå – alltså mött sin målgrupp.
  • Du har större möjlighet att uppdatera materialet. Istället för att trycka helt nya upplagor för mindre justeringars skull kan du istället göra löpande uppdateringar som kommer med i nästa tilltryck.
print on demand

Med POD gör du miljön en enorm tjänst.

Vi tar ansvar tillsammans

Att tänka på upplagan är ett ansvar som vi delar med dig som kund. När du väljer POD väljer du ett grönare alternativ som gynnar både dig och oss. Läs gärna mer om vårt miljöarbete.

Om du är osäker på antal eller om print on demand är en bra lösning på just din utmaning så bollar vi gärna frågorna med dig.

Behöver du hjälp med kommunikation som ger effekt? Arkitektkopia är en rådgivande partner inom tryckt och digital kommunikation, vi levererar helhetslösningar anpassade efter dina behov – oavsett var i landet du befinner dig.

Kontakta oss så hittar vi en lösning för dig. Du kan även läsa mer om våra produkter och tjänster eller beställa på egen hand via vår webshop.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.