Skydda din arbetsplats med CovidSafe

Smittsäkert dörrhandtag med CovidSafe

Den rådande pandemin av coronaviruset har garanterat fått var och en av oss att stanna upp och fästa större uppmärksamhet vid bättre hygien. Med CovidSafe kan smittspridningen minskas och dessutom öka tryggheten på din arbetsplats.

Behovet skapade produkten

De mest populära skyddsåtgärderna mot coronaviruset har utgjorts av handdesinfektionsmedel och ansiktsmask. CovidSafe fungerar som ett komplement till dessa och ett effektivt skydd just mot kontaktytor.

CovidSafe bygger på ett mikroskopiskt tunt skikt av rena och naturliga metaller som eliminerar coronaviruset SARS-CoV-2 på några sekunder.

 

Tryckknappar med CovidSafe.

CovidSafe – Ett lätt sätt att virusskydda publika ytor

Med CovidSafe kan smittspridningen av coronaviruset minskas. Allmänna miljöer som butiker, väntrum och receptioner kan göras säkrare. CovidSafe kan monteras på kontaktytor som handtag, räcken, tryckknappar, kundvagnar och kranar, både inomhus och utomhus. Folien passar på de flesta ytor. CovidSafe är lättapplicerat och lämnar inga spår efter sig när det tas bort.

 

CovidSafe folie i trapphus.

Montera folien på alla ledstänger i trapphuset för att eliminera virus.

CovidSafe laminat på dörrhandtag och dörrlås

CovidSafe laminat på hissknapp

Bakgrund och medicinska tester

CovidSafe är ett material som har testats vetenskapligt med bevisad effekt på både bakterier och virus, dessutom många gånger snabbare än andra material på marknaden. CovidSafe har finskt ursprung och är framtaget av Clean Touch Medical (CTM). Den har testats vid Helsingfors Universitet på avdelningen för virologi vid medicinska fakulteten. Testresultaten av den viruseliminerade effekten har varit obestridlig, enligt Tarja Sironen, biträdande professor, avdelningen för virologi vid Helsingfors universitet.

”Den multimetallhybrid vi testade är en unik och mycket intressant legering med mycket klara forskningsresultat. Denna självhäftande beläggning är en produkt där virus inaktiveras mycket snabbt – Tarja Sironen.

Hur länge skyddar material och hur många beröringar tål CovidSafe?

När en röd varningsfärg exponeras under beläggningen närmar sig behovet att byta ut produkten. CovidSafe ger också effektivt skydd som sliten. Laboratorietester har visat att även ett slitet skydd eliminerar virus på mindre än en minut.

Produktens livslängd påverkas av monteringsobjektet, användningsfrekvens luftfuktighet, temperatur och andra yttre påfrestningar. Produkten kan tåla så många som hundratusentals beröringar!

Hand som rör yta med CovidSafe. Coronavirus dör på den kopparfärgade ytan.

Produkter och montering

Sortimentet av CovidSafe-produkter består av: vinylmatta, krympslang, tejp och tre olika kit med färdigstansat material. CovidSafe-produkterna kan monteras både utomhus och inomhus på olika typer av kontaktytor. För bästa resultat montera produkten på en plan och ren yta.

Har du frågor om vilken produkt som passar din arbetsplats bäst är du välkommen att kontakta oss.

 

Vill du veta mer om CovidSafe?

Här kan du läsa mer information om CovidSafe.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.