Arkitektkopia startar 3D-center

3D-center

Marknaden för 3D-utskrifter har exploderat de senaste åren. Det gäller främst byggmodeller och olika sorters prototyper. Arkitektkopia har därför startat ett eget 3D-center i Bromma med två 3D-skrivare från Canon.

Några av de områden som Arkitektkopia kommer att satsa mer på framöver är bygg- och fastighetssektorn samt prototyper. Det är områden där behovet av 3D-modeller hela tiden ökar.

– Man kan skriva ut modeller i byggprojektets olika skeden, till exempel för att presentera sitt projekt. Vidare kan man ta fram en kostnadseffektiv prototyp i ett tidigt stadium, oavsett om det rör sig om en avancerad reservdel eller ett smycke. Det kortar också ner ledtiderna till slutprodukt så att de snabbare kan komma ut på marknaden, säger Gunnar Duintjer, VD på Arkitektkopia.

– Vi på Canon är väldigt glada över att få vara delaktiga i Arkitektkopias satsning på 3D-området. Canon har varit väldigt involverade i att bygga upp kompetens och marknadskunskap som behövs för att möjliggöra denna satsning. Vi vet att Canons och Arkitektkopias kunder efterfrågat fler teknologier och ett enkelt sätt att få tillgång till 3D-utskrifter. Vi är övertygade om att våra lösningar kommer att hjälpa Arkitektkopia att bli marknadsledande på att skapa 3D-modeller mot exempelvis byggbranschen, säger Joerg Gugel, VD på Canon Svenska.

– Vi har under lång tid kunnat erbjuda 3D-print, men nu satsar vi ytterligare inom det området. Med ett eget 3D-center kan vi skapa nya affärsmöjligheter och nå en bredare målgrupp, säger Gunnar Duintjer, VD på Arkitektkopia.

Skrivarna från Canon kan printa 3D-modeller i olika storlekar gjorda av gipspulver och plast, helt i färg eller transparant. Tidigare har Arkitektkopia endast levererat produkter tillverkade med gipsteknik.

Arkitektkopia blir Canons 3D-print partner i Sverige. Detta möjliggör också för Canon att erbjuda sina kunder tillgång till högkvalitativa 3D-utskrifter från Arkitektkopia.

 

För mer information, kontakta:

Gunnar Duintjer, VD Arkitektkopia AB
Direkt: 08-50 60 70 06
E-post: gunnar.duintjer@arkitektkopia.se

Matteus Celinski, Ansvarig storformatskrivare
Canon Svenska AB
Direkt: 070-310 12 16
E-post: matteus.celinski@canon.se

 

Kort om Arkitektkopia

Arkitektkopia är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen. Arkitektkopia har som affärsidé att tillhandahålla enkla, värdeskapande och hållbara helhetslösningar för sina kunder när det gäller både tryckt och digital kommunikation. Arkitektkopia vänder sig till alla som behöver kommunicera – tydligt och snabbt. Cirka 300 medarbetare arbetar med målsättningen att förenkla kunders vardag enligt mottot Pålitliga – Påhittiga – Personliga. Företaget omsätter drygt 300 miljoner kronor och finns på 28 platser runt om i Sverige.

Mer information finns på www.arkitektkopia.se

 

Kort om Canon Svenska AB

Canon Svenska AB marknadsför och säljer Canons branschledande produkter och lösningar på den svenska marknaden. Försäljningen av företagsprodukter och tjänster sker både genom franchisingkedjan Canon Business Center och fristående återförsäljare. Företaget marknadsför och säljer också konsumentprodukter inom bildhantering genom rikstäckande kedjor, distributörer och enskilda fackhandlare. Canon Svenska har 380 anställda och omsätter ca 1,7 miljarder kronor. Canon Svenska är en del i den världsomspännande koncernen Canon Inc som omsätter ca 280 miljarder och har 190 000 anställda – varav 19 000 i Europa. Canon är ett av världens mest forskningsintensiva företag och under 2016 lämnades 3 665 patent in, vilket är flest bland alla japanska företag. Canons filosofi, Kyosei, är att arbeta tillsammans för allas bästa. Där ingår Canons miljöarbete som syftar både till att minska den egna miljöpåverkan och att hjälpa kunderna minska sin miljöpåverkan genom rätt val av produkter.

Mer information om Canon finns på www.canon.se

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.