Stora Hotellet i Umeå

Fototapeter med sjöfart i fokus på Stora Hotellet i Umeå

Med sjöfarts­historian
i centrum

Kunden

Stora Hotellet i Umeå stod klart i oktober 1895 och blev direkt Umeås nöjescentrum. Hotellet genomgick en omfattande renovering 2014 och står nu redo för ytterligare gäster i sina 82 unika gästrum samt restaurang, bar, bibliotek och mötesrum.

Utmaningen

Få alla gästrum, korridorer och tak att spegla Umeås sjöfartshistoria i färg och form.

Lösningen

Unika, specialgjorda fototapeter till samtliga utrymmen som andas Umeås sjöfartshistoria vars design togs fram av Stylt Trampoli AB och som trycktes av oss på Arkitektkopia.

Ett hotell med vind i seglen

När man renoverar ett hotell kan man antingen ta den säkra vägen eller den som får gästerna att dra efter andan. Stora Hotellet i Umeå valde att gå utanför komfortzonen och specialbeställa tapeter för alla gästrum, korridorer och till och med taken. Allt för att få fram den där episka känslan av sjöfart då Umeå har en lång och stolt historia som just sjöfartsstad.

Fototapet på Stora Hotellet

Höga krav på precision

Utmaningarna var många. Varje rum skulle få en unik tapet som bara passade just där. Det ställde höga krav på precision i våderna och färgmatchningen mellan dem. I sviten finns exempelvis en tapet vars motiv är en arkitektskiss av den rumsdel tapeten är uppsatt i.

Med en gemensam målbild att förverkliga en häftig vision blev vårt samarbete med formgivarna Andreas Hagersjö, Art Director, och Lukas Facchin, AD-ass/Final Art, på Stylt Trampoli AB givande från första till sista våd.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.