Arkitektkopia och ABA går samman

Information till våra kunder

Grafiska branschen var en av det första som påverkades av digitaliseringen och en konsolidering av tryckeriföretag har fortskridit under flera år. Pandemin har ytterligare aktualiserat behovet av effektiviseringar och vi är därför glada att idag kunna presentera ett samgående mellan två av de mer anrika företagen inom grafisk produktion, ABA AB och Arkitektkopia AB, i oktober 2021.

Båda företagen har många decenniers verksamhet bakom sig och har också lyckats med att förädla ett hantverk som industrialiserats och där erbjudandet till marknaden idag handlar om att vara kundens kreativa kommunikationspartner.

Samgåendet syftar till att hitta synergier som förstärker båda varumärkenas position och båda företagen kommer fortsatt att värna sina nuvarande kundrelationer och hedra ingångna avtal.

Genom att ingå i samma koncern kommer bolagen att kunna optimera kostnadsbesparingar, samverka för ökad kapacitet till utveckling och förstärka sina erbjudanden till befintliga och nya kunder.

Vi väljer att redan nu informera om dessa förändringar då ett gemensamt analys- och planeringsarbete inleds från och med denna vecka och berörda medarbetare i respektive företag informerades i fredags.

Eventuella frågor besvaras av

Gunnar Duintjer, VD Arkitektkopia AB,  070-993 70 06

Robine Björklund, VD ABA AB, 08-441 95 16

Curt Vinterstö, Grundare ABA AB, 08-441 95 00

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.