• Hem
  • /Nyheter
  • /Melander Bygg startade det 20-tusende projektet i Byggnet

Melander Bygg startade det 20-tusende projektet i Byggnet

Rikard König Byggnet, Anette Fredriksson Arkitektkopia, Madeleine Jepsen Melander Bygg, Jesper Johansson Melander Bygg

År 2020 har projektportalen Byggnet hjälpt byggbranschen att hålla reda på dokumentation och ritningar i 20 år och det 20-tusende byggprojektet har startats av totalentreprenören Melander Bygg i Norrköping i form av lägenhetshuset ”Kv Ankarstocken”.

28 nya hyreslägenheter

Det var den 26 februari i år som byggprojektet ”Kv Ankarstocken” kom att bli det 20 000:e startade projektet i Byggnet. Ankarstocken är ett nyproducerat flervåningshus med hyreslägenheter i Norrköping City där Melander Bygg är totalentreprenör. Ett bygge bestående av totalt 28 rymliga ettor, tvåor och treor med beräknad inflytt sommaren 2021.

Enligt Johan Skärsand, Arbetschef på Melander Bygg har Byggnet spelat en nyckelroll för att samordna och strukturera projektet:

Byggnet stödjer oss med den dagliga hanteringen av dokument och ritningar i projektet Ankarstocken. Dagens projekt ställer allt högre krav kring dokumenthantering och där är Byggnet en ovärderlig resurs och ett viktigt verktyg, i de utmaningar vi ställs inför som totalentreprenör. Byggnet underlättar för oss i våra relationer med leverantörer, konsulter och beställare, och säkerställer att rätt information finns tillgänglig för alla inblandade parter” säger Johan Skärsand.

Resa med fokus på kundernas behov

För Byggnet är år 2020 inte bara ett jubileumsår utan också en milstolpe med 20 000 startade projekt. Enligt Rikard König, Produktansvarig för Byggnet, är det resultatet av insatser från en lång och kontinuerlig dialog med kunderna om deras behov. ”Arkitektkopia har en lång historia av att utveckla produkter och tjänster för byggbranschen som går tillbaka till att printade ritningar levererades direkt ut till byggarbetsplatserna. Genom åren har vi utvecklat mer och mer digitala tjänster, parallellt med att vi fortfarande kan erbjuda printade ritningar. Byggnet är samlings­namnet för våra digitala lösningar specifikt anpassade för byggbranschen med funktioner för att förenkla dokumenthantering, informationsspridning och ärendehantering.” säger Rikard König.

Inte minst pandemin har satt fokus på behovet av att kunna arbeta digitalt direkt på byggarbets­platsen med hjälp av läsplattor eller smarta mobiltelefoner. Att säkerställa att rätt version av ritningar används minimerar risken för fel och sparar därmed både tid och kostnader för projekten.

Firas med tårta

För att fira projektet och ett gott samarbete, besökte representanter från Arkitektkopias företagsledning bestående av Gunnar Duintjer, VD, Anette Fredriksson, Försäljnings- och marknadschef och Rikard König, Produktansvarig Kv Ankarstocken i Norrköping. Väl på plats bjöds det på tårta och diplom delades ut.

Vi vill återigen gratulera Melander Bygg och byggprojektet Kv Ankarstocken för att bli Byggnet 20 000:e projekt! Lycka till med byggprojektet!

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.