• Hem
  • /Akademi
  • /Förläng livslängden på dina utomhus­produkter

Förläng livslängden på dina utomhus­produkter

Flagga i Göteborg

Påfrestande väderförhållanden är utomhusprodukternas värsta fiende. Piskande regn, hårda vindar och blekande sol får dem att åldras fortare än nödvändigt. Se till att välja ett hållbart material och ha koll på väderleken så kan du förlänga livslängden på dina flaggor och banderoller.

 

Rätt material minimerar slitaget

Du har investerat i dina produkter och vill såklart att de ska se bra ut riktigt, riktigt länge. För att de ska hålla sig så fina som möjligt är det viktigt att ta hand om dem. Det gör du bland annat genom att välja rätt material från början. Mesh är ett bra val när dina produkter kommer att utsättas för blåst. Små hål i tyget gör nämligen att det är mer vindtåligt – därmed minimeras också slitaget. Mesh påverkas inte heller av vatten, vilket är toppen när du vill slippa springa ut och plocka ner i ur och skur. Frontlit passar utmärkt som material när du har en produkt som sitter mot en fasad eftersom den då blir naturligt skyddad mot blåst.

Med passande tillbehör lever produkterna längre

Att du fäster dina vepor och banderoller med rätt tillbehör är också A och O för en längre livslängd. Sådant som ska sitta där det blåser öppet behöver sättas fast ordentligt. Börja med att sträcka ut din produkt med hjälp av kederlister i under- och överkant. Använd sedan samtliga öljetter i sidorna för att spänna fast den i staket eller stolpar. Det kan friska i rätt ordentligt – den sitter där den sitter ändå.

Rätt material och tillbehör gör alltså mycket för att förlänga utomhusprodukternas livslängd, men allra bäst mår de av att plockas ner när molnen hopar sig. Det dåliga vädret är dock inte ensam bov i dramat: solens starka strålar kan också bleka tyg, så var rädd om dina produkter även under fina vårdagar.

Fasadvepa med kederlist

Rätt material och tillbehör gör mycket för att förlänga utomhus­produkternas livslängd

 

När är det dags att byta?

De synliga tecknen på slitage är bleknade färger och tyg som har släppt i sömmarna. Hållbarheten beror främst på två saker: var produkten sitter och vilket väder den utsätts för. En klassisk flagga som är hissad i topp utsätts för mer vind än en beachflagga som står på marken. Därför bör den också bytas oftare – ungefär två till tre gånger per år. Beachflaggan bör bytas var sjätte månad.

Flaggor Volvo Ocean Race

En flagga bör bytas två till tre gånger per år.

Lagra dina produkter hos oss

Har du ingen plats över? Det har vi! Kontakta oss så hjälper vi dig med lagerplats tills det är dags för nästa event.

Behöver du hjälp med kommunikation som ger effekt? Arkitektkopia är en rådgivande partner inom tryckt och digital kommunikation, vi levererar helhetslösningar anpassade efter dina behov – oavsett var i landet du befinner dig.

Kontakta oss så hittar vi en lösning för dig. Du kan även läsa mer om våra produkter och tjänster eller beställa på egen hand via vår webshop.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.