• Hem
  • /Akademi
  • /Vikten av klimat­kompens­erade trycksaker

Vikten av klimat­kompens­erade trycksaker

Ormbunkar

Fler företag väljer idag att klimatkompensera för att minska sitt ekologiska avtryck. Genom olika miljövänliga val kan vi sänka nivån på våra utsläpp och därmed ge planeten en chans att återhämta sig. Vår klimatkompensation sker på flera olika sätt – dels genom egna initiativ, men även tillsammans med våra leverantörer.

Minska dina utsläpp

Ingen kan som bekant göra allt, men alla kan göra något. Tanken med klimatkompensation är att vi som producent kompenserar för de koldioxidutsläpp vi orsakar, antingen själva eller genom våra leverantörer. Det kan ske till exempel genom att plantera träd, investera i förnybar energi eller köpa utsläppsrätter. På så vis kan den utsläppta koldioxiden i många fall tas upp naturligt och den totala mängden utsläpp kan till och med minskas. När allt kommer omkring handlar det om att vår miljöpåverkan ska vara så liten som möjligt.

Vindkraftverk och solcellspaneler.

Vår el är klimatneutral genom vind-, vatten och solkraft.

Arkitektkopia klimatkompenserar

Vi tycker det är viktigt att ta hand om miljön och ser till att klimatkompensera på flera sätt – särskilt vad gäller transporter, material och energiförbrukning. Den el vi köper in är till exempel genererad av vind-, vatten- och solkraft och är därmed klimatneutral. Vi gör också vad vi kan för att minska materialspillet genom att noggrant räkna ut hur mycket vi behöver inför varje tryck. Det papper vi använder klimatkompenseras genom skogsplantering i Afrika. Tack vare det kan koldioxid tas upp av träden och summan av vårt utsläpp blir inte lika stor.

Vi klimatkompenserar även för huvuddelen av de leveranser som sker via budbil. Det görs genom att vår leverantör investerar i att bygga ut biobränslekraft i Indien. Förutom att det bidrar med grön el är detta också en inkomstkälla för lokalbefolkningen. När det gäller transporter försöker vi också minimera onödig körning, till exempel genom att leverera till så många som möjligt under en och samma runda. Men när det är möjligt kommer vi faktiskt med cykel, och det har vi gjort sedan vi drog igång vår verksamhet år 1951.

Behöver du hjälp med kommunikation som ger effekt? Arkitektkopia är en rådgivande partner inom tryckt och digital kommunikation, vi levererar helhetslösningar anpassade efter dina behov – oavsett var i landet du befinner dig.

Kontakta oss så hittar vi en lösning för dig. Du kan även läsa mer om våra produkter och tjänster eller beställa på egen hand via vår webshop.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.