• Hem
  • /Case
  • /3D-modeller tar mark i fastighetsbranschen

Aspelin Ramm Fastigheter

3D-printade hus med hög detaljrikedom

Aspelin Ramm Fastigheter logotyp

Kunden

Aspelin Ramm är fastighetsutvecklaren som sedan starten 1998 har initierat och utvecklat flera spännande fastighetsprojekt i Västsverige och i Stockholm. I repertoaren finns bland annat hotell-, bostads- och butiksfastigheter.

Utmaningen

Inför byggandet av de nya Parkhusen i området Pedagogen Park i Mölndal behövde Aspelin & Ramm hjälp att visualisera de nya fastigheterna till potentiella kunder på ett konkret sätt.

Lösningen

Aspelin Ramm vände sig till Arkitektkopia som bistod med sina kunskaper inom 3D-print. Resultatet blev två 3D-printade hus med hög detaljrikedom som ställts ut på flertalet mässor runt om i Göteborg.

3D-modeller som ett komplement till hantverket

Aspelin Ramm har långtgående planer att tillsammans med Mölndals Stad utveckla ett stort område i Mölndal. De har sedan tidigare haft en handgjord modell över området med befintliga hus och byggnader. I och med planerandet av Parkhusen i området Pedagogen Park behövde de nya fastigheterna visualiseras – och det med kort varsel då flera mässor stod för dörren. Därför tog de hjälp av Arkitektkopia som efter att ha fått underlag snabbt kunde printa 3D-modeller av fastigheterna.

”Tids- och kostnadsmässigt är det otroligt bra att kunna 3D-printa” Kristian Höglind, Aspelin Ramm

Modellerna har visats upp på mässor som Business Arena i Göteborg, Bygg Göteborg 2019 och Nylokal i Göteborg. 3D-modellerna är uppskattade av besökarna och lätta att prata kring. De blir en naturlig samlingspunkt och sticker ut i det vanligtvis så frigolittäta modellandskapet med sin färg, form och detaljrikedom. 3D-modeller är ett bra komplement till det klassiska hantverket av handgjorda hus- och landskapsmodeller.

När jag ska förklara för kunder i vilken hörna av huset de kommer sitta tar jag ofta en bild av modellen och ritar en pil – något som är väldigt uppskattat och enkelt att göra

Lätt för kunder att förstå

3D-printade modeller gör att framtida kunder har något att förhålla sig till, förstår var deras lokaler befinner sig i fastigheten och greppar helheten på ett helt annat sätt. Detaljrikedomen i modellerna göra att det finns mer underlag för diskussion och idéer.

Arkitektkopia levererar med snabb service, har stort kundfokus och är genuint intresserade

Aspelin Ramm och Arkitektkopia – ett långtgående samarbete

Även om Arkitektkopia har levererat trycksaker till Aspelin Ramm i flera år är 3D-print en nykomling i sammanhanget. I det här uppdraget gjorde Arkitektkopia en snabb leverans utan att tumma på kvalitén eller kundkontakten – något vi på Arkitektkopia är stolta över.

Tack Aspelin Ramm Fastigheter för samarbetet!

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.