• Hem
  • /Case
  • /Svenska Handbollförbundet

Svenska Handbollförbundet

Från lager och logistik till layout och original - helheten som sparar tid, ger en samlad kontaktyta och ett professionellt bollplank

Rikstäckande
samarbete
sedan 2015

Om kunden

Svenska Handbollförbundet har funnits sedan 1931 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Förbundet är uppdelat i två separata operativa organisationer där den kommersiella delen, A-landslagsarrangemang, sponsring/samarbets­partners etcetera, drivs av Svenska Handbollslandslaget AB.

Utmaning

Ta ett samlat grepp kring all typ av trycksaksproduktion för att tillgodose behoven hos förbundet, landslagsverksamheten och mängder av handbollsföreningar runt om i landet.

Lösning

Bland annat lager- och logistiklösning för landskampsmaterialet, kundanpassad webshop i Web2Print och stöttning med layout och originalarbete.

Med sikte på ett långsiktigt partnerskap

Det behövdes ett omtag inför EM 2016. Med mängder av föreningar spridda över landet, ett handbollförbund och en landslagsverksamhet krävdes en helhetsleverantör som kunde tillgodose de omfattande behoven av trycktjänster. Svenska Handboll­förbundet letade på bred front, för- och nackdelar viktades, men i slutändan var valet enkelt. Arkitektkopia hade kompetensen och rikstäckningen som behövdes.

Växer och utvecklas tillsammans

Vi har sedan starten 2015 samarbetat med Svenska Handbollförbundet med målet att utveckla utbudet tillsammans. Vi hittar kontinuerligt nya sätt att förbättra och finjustera samarbetet och vi tar fram produkter och tjänster som matchar deras behov. Vinsterna är många.

– Vi sparar tid, får en mer samlad kontaktyta och en leveranssäker leverantör. Framför allt får vi möjlighet att bygga upp ett partnerskap där Arkitektkopia känner oss och vår verksamhet.
Stefan Lövgren, VD Svenska Handbollslandslaget

Stödjer med layout och originalarbete

Vår egen ateljé används ofta som en avlastande resurs när tiden blir knapp hos förbundet själva. Om det är helt nya produkter som ska tas fram brukar ateljén dock ha huvudansvar eftersom de känner produkterna bäst. Det kortar produktionstiden och bärgar för en snabbare leverans, något som ibland är a och o.

”Minst lika viktigt var att hitta en partner som på ett professionellt plan kunde möta våra behov. Arkitektkopia är en leveranssäker och kompetent leverantör. De kan vägleda oss och komma med input när vi har en idé eftersom de vet vad som fungerar och inte.”

Lagerhåller och distribuerar landskampsmaterial

Handboll är en av de största lagsporterna vi har i Sverige, något som blir tydligt när det är dags för landskamper. Flera gånger om året beger sig landslaget ut i vårt avlånga land för att spela inför oftast fullsatta arenor. Till dessa tillfällen ska mängder av material produceras och skickas. För att göra processen så smidig som möjligt har Svenska Handbollförbundet en kundanspassad webshop i Web2Print där allt tryckfärdigt material kan beställas efter behov. Där finns allt från skyltar och vepor till flaggor och program. När matchen är slut skickar de enkelt tillbaka allt till oss och vi lagerhåller sedan rubbet tills det är dags för nästa match.

– Det är väldigt smidigt. Speciellt att de kollar att allt material är helt och rent när det kommer tillbaka efter landskampen också. Det betyder att vi slipper oroa oss för att något är sönder nästa gång.
Stefan Lövgren, VD Svenska Handbollslandslaget

Tillsammans mot EM 2020

Och snart är det dags för EM igen. År 2020 smäller det och den här gången är Sverige delat värdland för arrangemanget tillsammans med Norge och Österrike. Värdskapet ställer högre krav på vårt samarbete eftersom omfattningen av produktionen ökar markant i förhållande till det som behövdes inför EM 2016. Redan nu produceras exempelvis material som ska används för ändamålet.

Broschyr åt Svenska Handbollförbundet

Broschyr åt Svenska Handbollförbundet

Vi sparar tid, får en mer samlad kontaktyta och en leveranssäker leverantör.

Stefan Lövgren VD Svenska Handbollslandslaget

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.