Färgtrender 2023

2023 är nästan här och vi har trendspanat hos färgbranschens största aktörer för att hitta de hetaste färgerna nästa år.

Pantone: Årets färg 2023 är Viva Magenta

I 24 år har färgjätten Pantone utsett årets färg och valet har påverkat produktutveckling och inköpsbeslut i flera branscher som inredning, mode och grafisk design.  Nu har Pantone presenterat rets färg för 2023, och det blir 18-1750 Viva Magenta. Den röda tonen beskrivs som full av kraft, modig, pulserande och en kulör som andas optimism och firande.  Pantone beskriver färgen som en ”okonventionell nyans för en okonventionell tid”. Med Viva Magenta utforskar Pantone dynamiken mellan artificiell intelligens och mänsklig kreativitet och skapar ”The Magentaverse”.

 

Foto: Pantone

Låt ditt hem bli ett ”tomt ark” i harmoni

BEHR har utsett årets färg inom heminredning och det är ingen mindre än DC-003 Blank Canvas. Den matta, ljusa färgen ger enligt bolaget en varm, lugn och välkomnande ton i hemmets alla vinkar och vrår, och skapar en harmoni med bland annat jordnära färger så som grå, grön och blå. I färgpaletten finns 12 färger att välja mellan för att låta hemmet bli ett ”tomt ark” att fylla med harmoni.

 

Foto: BEHR

Nordsjö: naturnära grön årets färg i hemmet 2023

Nordsjö har i år igen valt ut en kulör för hemmet, och nu är det Wild Wonder G0.16.68 som utsetts till Color of the Year 2023. Färgen har enligt bolaget hämtat sin inspiration från naturen och skapar lugn, harmoni och närhet till naturen i våra hem. Man har satt samman fyra färgpaletter som alla innehåller årets kulör Wild Wonder. De har hämtat sin inspiration från olika platser i naturen och skapar olika känslor när kulörerna kombineras tillsammans. Färgpaletterna heter Lush Colours, Buzz Colours, Raw Colours och Flow Colours.

 

Foto: Nordsjö

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.