Färgtrender 2022

Bord med flera färgkartor. Analyserar färgtrender 2022

2022 står runt hörnet och vi är redo att välkomna nästa års färgtrender. Vi har trendspanat på vilka färger som vi kommer se mer av under det nya året och vad färgbranschens största aktörer säger.

 

Färgjätten Pantone har utsett årets färg

I 23 år har Pantones ”Årets Färg” påverkat produktutveckling och inköpsbeslut i flera branscher som mode, grafisk design mm. Årets färg 2022 heter PANTONE 17–3938 Very Peri och är en helt ny färg som Pantone har tagit fram i sin färgbok. Very Peri är en dynamisk lavendelblå färg med en upplivande violettröd underton som kombinerar pålitligheten i blå med spänningen och livligheten i röd. Pantone skriver att Very Peri hjälper oss att omfamna det förändrade landskapets möjligheter med nya visioner när vi skriver om våra liv.

 

Årets färg 2022 Very Peri – lavendelblå nyans

 

“As we move into a world of unprecedent change, the selection of PANTONE 17-3938 Very Peri brings a novel perspective and vision of the trusted and beloved blue color family, encompassing the qualities of the blues, yet at the same time with its violet red undertone, PANTONE 17-3938. Very Peri displays a spritely, joyous attitude and dynamic presence that encourages courageous creativity and imaginative expressions.”

– Leatrice Eismen, Executive Director of Pantone Color Institute.

 

Läs mer om Pantones färgrika historia.

Friska och svala färger i hemmet

BEHR har utsett Breezeway MQ3-21, en kylig silvergrön som årets färg. Breezeway MQ3-21 framkallar känslor av svalka, frid och representerar samtidigt en önskan att gå framåt och upptäcka nyfunna passioner. Färgen är inspirerad av naturligt vackert havsglas som finns på saltstränder. I paletten finns 20 toner som inspirerar till att gå in i det nya året med hoppfullhet.

 

Årets färg BEHR Breezeway MQ3-21 – färgen visas i olika rum i hemmet.

Bild: BEHR

 

En annan stor aktör, Nordsjö har fått hjälp av en internationell panel av designexperter för att förstå rådande trender. Panelen hävdar att under pandemin har våra liv vänts ut och in men att det även gett oss tid att tänka över hur vi lever våra liv och omvärderar det som verkligen är viktigt. I samband med trendprognosen diskuteras det hur hemmets roll har förändrats, att pandemins restriktioner har fått oss att inse hur vital naturen är för oss och hur viktigt det är med kreativa rum. Nordsjös färgexperter har valt ut Bright Skies som årets färg, en lätt och luftig blå kulör som känns livfull, optimistisk och bra för själen.

Nordsjö årets färg 2022 Bright Skies – färgen visas i hemmet.

Bild: Nordsjö

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.