CMYK+

Exklusiva trycksaker med kortare ledtider – briljera med guld, silver, metallic, vitt och klarlack

Briljera med
exklusiva trycksaker

A i glänsande guld med CMYK+

Guld

Guld ger din trycksak ett lyxigt utseende. Ett guldsmycke kan med CMYK+ återge guldets naturliga glans.

A i glittrande silver med CMYK+

Silver

Få din trycksak att glittra med silver och sticka ut från mängden. Perfekt för dina exklusiva trycksaker som kräver lite extra uppmärksamhet.

CMYK+ vitt

Vitt

Men CMYK+ finns nu möjligheten att printa vitt.

CMYK+

Klarlack

Lyft detaljer och få en exklusiv finish med hjälp av ett lager klarlack. Lacken printas alltid sist och blir ett överlager på trycksaken, kombinera gärna med guld och silver.

Med CMYK+ kommer äntligen möjligheten att briljera med tryck i guld och silver – även i mycket små upplagor. Utöver de nya färgerna kan vi även erbjuda klarlack direkt i printern, vilket ger kortare ledtider än vid traditionell efterbehandling. Printvärlden når en milstolpe med dessa nya alternativ för att designa exklusiva trycksaker.

 

Guld, silver, vitt och klarlack är nykomlingar i paletten

Tidigare har CMYK varit begränsat vad gäller metalliska färger som guld och silver. Den som har velat komma åt de mer exklusiva nyanserna har fått nöja sig med varianter som snarare drar åt brunt eller grått, alternativt fått vända sig till offset och massiva upplagor. För dig som längtar efter glitter och glossig touch kommer CMYK+ som en välkommen nyhet.

Nu växlar vi upp från fyrfärgstryck till möjlighet att blanda färger i sex lager direkt i printern. Nykomlingarna i paletten är clear, silver och gold dry inks. Tonern i CMYK+ har också mindre partiklar, vilket gör det enklare att få till de där riktigt fina linjerna.

Flyer i guld tryck med CMYK+

Arkitektkopia är först i Sverige

Under hösten 2018 blev CMYK+ ett tillskott hos oss på Arkitektkopia. Faktum är att vi är allra först i Sverige med att kunna printa de metalliska tonerna. Med vår långa erfarenhet av trycksaker bidrar vi gärna med inspiration till hur du använder de nya designmöjligheterna.

Från vanligt inbjudningskort till glittershow i fickformat

Med CMYK+ kan du färgsätta till exempel inbjudningar till event och mässor eller gratulationskort till kunder värda att uppmärksammas. Genom att kombinera standardfärger med guld, silver och klarlack kan du skapa specialeffekter för olika ljusförhållanden – så som att låta företagets logga glänsa i motljus. Vid produktlanseringar av smycken finns nu möjligheten att matcha produktbilder i reklamutskick med gyllene detaljer i trycket. Det passar också väl för marknads­föring av bilar, där man vill sticka ut och visa hur metalliclacken faktiskt ser ut. Känner du inte för ädelmetaller blir ett lager pärlemors­liknande skimmer garanterat en imponerande prick över i:et.

Låt fantasin flöda med CMYK+ och upptäck hur du kan sticka ut med imponerande trycksaker. Slipp halvtaskiga gradienter för att få fram ädelmetaller, med CMYK+ kan du trycka guldtext som verkligen glänser som guld. Vi hjälper er gärna att hitta den effekt som ger just er trycksak den där lilla extra touchen, kontakta oss så berättar vi mer.

Med CMYK+ kan du presentera bilens metallic-lack redan i säljmaterialet

CMYK+ är perfekt för dina exklusiva trycksaker som kräver lite extra uppmärksamhet

Slipp efterbehandling

CMYK+ är ett snabbare och mer kostnadseffektivt alternativ eftersom det inte behövs någon efterbehandling. Det som tidigare var en process i flera steg kan nu printas på en och samma gång. Istället för att använda förprintat papper med vattenstämpel för dina säkerhetsdokument kan du med CMYK+ printa trycksaken och samtidigt vattenstämpla den med hjälp av klarlack. Att kombinera de mer traditionella CMYK-färgerna med de nya specialnyanserna skapar också effekter som gör dina trycksaker unika – särskilt i kombination med variabeldata.

Faktaruta om CMYK+

Faktaruta om CMYK+

Hur fungerar CMYK+?

CMYK+ är utrustad med två nya tonerfack, ett på plats 1 och 6. Däremellan kommer CMYK-färgerna Key (svart), Cyan, Magenta, Yellow. Dessa printas i nummerordning – vilket innebär att den ton som finns på plats 1 blir ett underlager och plats 6 printas som överlager. Klarlack måste alltid vara ett överlager, i övrigt spelar det ingen roll vilken ordning du printar guld och silver i. Du kan även ställa in hur stor mängd av respektive färg du vill printa för att uppnå särskilda effekter.

Maximal pappersstorlek: 330 x 488 mm, behöver du större yta kan du skarva med flera ark.
Papperstjocklek: 52–400 gram

Lär dig skapa ett original i CMYK+

Vill du grotta ner dig mer i CMYK+ kan du läsa Xerox guide (på engelska).

Kontakta oss så berättar vi mer

Vi hjälper dig att uppnå den bästa effekten med CMYK+ – oavsett om du börjar från blankt papper eller har en färdig trycksak som du vill lyfta ytterligare en nivå. Vår ateljé tar din idé till färdig produkt och våra 3PL-experter löser distributionen åt dig. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.