Rätt skylt på rätt plats

Gul skylt som visar en svart pil.

Dagligen möts vi av skyltar som på olika sätt hjälper oss att hitta rätt, inspirera eller guida i vardagen. De finns också i alla dess former, färger och material. Du stöter på dem både utomhus och inomhus, och vissa ska synas från nära och långa avstånd. Att välja budskapseffektiva skyltar som syns på dina villkor ska inte behöva vara svårt. Följ med i vår guide för vilken skylt som passar till vilket tillfälle!

Byggarbetsplatser

Skyltar uppsatta runtom och inne på en byggarbetsplats tjänar flera viktiga funktioner. Information och hänvisning hjälper personer till ett säkert och tryggt besök på platsen. Det är även ett ypperligt tillfälle att visa förbipasserande vilka företag och entreprenörer som står bakom bygget.

Skyltar för byggarbetsplatsen

Byggskyltar i Barkabystaden.

Visa och informera förbipasserande vilka som står bakom byggprojektet.

Hänvisningsskyltar från Arkitektkopia

Hänvisningsskyltar beskriver vart man ska vända sig för att hitta till en viss plats eller område.

Butiker och företagsexponering

Det finns olika skyltar som gör sig olika bra när det gäller att exponera företagets logotyp eller produkt. Rätt skylt för rätt exponering har potentialen att ge ett positivt intryck hos kunderna.

Skyltar för butiker och företag

  • Ljusskyltar lämpar sig mycket väl för både inom-och utomhushusmiljöer. Förekommer ofta i butik, reception, busshållplatser och andra offentliga platser.
  • Kapaskivan är en smidig lösning gjort av hårt och lättviktigt material.
  • Fasadskyltar är ett utmärkt sätt att uppmärksamma allmänheten om butikens namn eller företagslogotype som också kan ses från långt håll.
  • En så kallad gatupratare eller trottoarpratare är ibland ett utmärkt hjälpmedel för att i farten fånga in potentiella kunders uppmärksamhet. De är anpassade för att synas i utomhusmiljöer och tål väder och vind.

Fasadskyltar lämpar sig bland annat väl för byggen, butiker, hotell, varuhus eller kontor

Gatupratare Citysign

Glöm inte skyltar om rökförbud

Glöm inte skyltar om rökförbud

Sedan den 1 juli 2019 är det förbjudet med rökning på allmänna platser t.ex. entréer till offentliga lokaler, restauranger, butiker och shoppingcenter. Det är markägaren eller den som på annan grund disponerar lokalen eller området som ansvarar för att upprätthålla rökförbudet samt sätta upp skyltar som informerar rökförbudet. Läs mer gällande informationsskyltar om rökning förbjuden.

Mässa och event

På mässor och event gäller det att få ditt företag att synas i publikhavet. I dessa sammanhang behöver man större skyltar för att företagsmontern ska kunna ses från långt håll och dra till sig besökare.

Skyltar för mässor och event

  • Fasadskyltar och gatupratare kan användas för att exponera företagsnamn och logotyp.
  • Vepor är ett effektivt verktyg för att synas på avstånd och kan användas som ett komplement till skyltar.

Tips! När du designar större trycksaker finns det några faktorer som du bör ta hänsyn till, nämligen betraktaravstånd, textstorlek och upplösning. Läs mer här.

Saco Studentmässa med skyltar som visar universitetens namn.

Kontoret och inomhus

I inomhusmiljöer kan skyltar förutom att kommunicera ett budskap, både ha ett dekorativt syfte och bidra med att absorbera buller.

  • Plexiskivan imponerar och ger ett exklusivt intryck. Plexiglas med print ger både djup och kontrast i bilderna. Kan monteras med olika snygga distanser av bland annat borstat stål.
  • Akustiktavlor absorberar ljud i inomhusmiljöer såsom kontoret och i receptionen. Med valfritt motiv och mindre buller slår du två flugor i en smäll.

Kraftfulla budskap på plexiskyltar

Lyft upp kontoret med tilltalande och stilrena motiv med plexiskiva.

Akustiktavla utan ram

Akustiska tavlor absorberar ljud och hjälper till att dämpa buller.

Om du har några funderingar gällande rätt skylt på rätt plats eller behöver hjälp med att förbättra företagets kommunikation är du välkommen att kontakta oss.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.