• Hem
  • /Akademi
  • /Branda butiken – stärk varumärkets känsla

Branda butiken – stärk varumärkets känsla

Resias butik

Ta hjälp av kreativa och inspirerande trycksaker för att ge kunderna en positiv upplevelse av din butik. Genom att förmedla rätt känsla stärker du både ditt varumärke och relationen till kunderna.

Skapa igenkänning

Vi människor är vanedjur. Vi tycker om att skapa rutiner och väljer gärna sådant vi känner igen sedan tidigare, oavsett om det är en maträtt när vi äter ute eller ett märke på en produkt. Att skapa ett starkt varumärke handlar inte bara om att sälja tjänster, utan också om att skapa relationer och förtroenden. Det gör du allra bäst genom att låta målgruppen lära känna ditt varumärke.

Genom att skapa igenkänning signalerar du att dina kunder kan känna sig trygga. Det spelar ingen roll att din kedja sträcker sig från Ystad till Haparanda – känslan i butiken bör vara densamma, oavsett var kunden besöker dig. Lika viktigt är det att de som först hittar dig online känner igen sig när de kommer in i din fysiska butik.

Känslan är A och O

Det är viktigt att din butik väcker rätt känsla hos kunderna – nämligen den du vill förmedla. Här spelar trycksaker, inredning och allt som kan vara varumärkesbärare en viktig roll. När du brandar din butik kan du få den att framstå som inspirerande med modern design och nya produkter, det lämpar sig väl om du vill ha kvar kunderna länge och låta dem testa dina produkter, kanske vill du till och med bjuda på en kopp kaffe när de kommer in.

Ligger fokuset snarare på ruljangs och att serva så många gäster som möjligt kan du istället lägga fokus på paketerade erbjudanden och stressande färger för att få snabba avslut – det här är något som snabbmatskedjorna är mycket duktiga på vilket i sin tur ger kortare köer för nästa besökare. Det finns en uppsjö med produkter som du kan använda och det som lämpar sig perfekt till ett café kan bli tokigt i en elektronikaffär.

Gatupratare på Starbucks

Gatuprataren är en klassiker som välkomnar kunderna till din butik.

Ta hjälp av en helhetsleverantör

Med Arkitektkopias kampanjhantering får du produkter som går hand i hand med resten av varumärket. Vi levererar i god tid innan kampanjstarten och kan också hjälpa dig att montera dem.

Inspireras av andra företag som har tagit hjälp av oss för att få till sin butiksinredning genom att spana in våra case. Vi hjälper dig hitta rätt bland allt från larmbågesreklam till kreativa mötesplatser så du kan kommunicera ditt budskap på ett effektivare sätt.

Behöver du hjälp med kommunikation som ger effekt? Arkitektkopia är en rådgivande partner inom tryckt och digital kommunikation, vi levererar helhetslösningar anpassade efter dina behov – oavsett var i landet du befinner dig.

Kontakta oss så hittar vi en lösning för dig. Du kan även läsa mer om våra produkter och tjänster eller beställa på egen hand via vår webshop.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.