CMYK+ adderar wow-faktor

Kartonger printade med CMYK+

CMYK+ kommer med lösningen på flera utmaningar. Med ett större färgregister är det lättare att få till särskilda nyanser som tidigare varit svåra att trycka, bland annat metalliska färger och vitt.

Fler möjliga färgkombinationer

Det traditionella CMYK-registret har bestått av fyra färger: cyan, magenta, yellow och svart. För att trycka guld och silver har man istället fått välja bruna eller grå nyanser som kommer nära nog. Nyheten CMYK+ har plats för två färger till i registret, vilket gör det möjligt att få till fler färgkombinationer. Det innebär att guld och silver inte längre är en svåråtkomlig fantasi, utan en lättprintad verklighet. Tonern i CMYK+ har också mindre partiklar, vilket gör det enklare att få till de där riktigt fina linjerna.

CMYK+ printar även vitt utan problem – något som har varit en utmaning. Nu går det bra både på färgat papper och som ett lager över andra CMYK-färger. Det fungerar också som underlag för att framhäva andra kulörer. Med lägre täckning kan du få frostliknande effekter som passar väl på exempelvis julkorten, och tryckt på kartong eller mörkt underlag blir den vita färgen en snygg kontrast som drar blickarna till sig.

Trycksaker för särskilda tillfällen

Små, eleganta detaljer eller dramatiskt glitter – CMYK+ skapar specialeffekter som drar uppmärksamheten till sig. Genom att blanda de klassiska CMYK-färgerna med guld eller silver får du en skimrande pärlemorglans som får trycksaken att kännas exklusiv. Du kan också skapa tryck som glänser i motljus eller experimentera med att kombinera matta och klara färger.

CMYK+ passar med andra ord väl för speciella tillfällen, till exempel

  • inbjudningar till event och mässor
  • gratulationskort
  • vinstbrev
  • produktlanseringar
  • marknadsföring av premiumprodukter som bilar, smycken och klockor.

Flyer i guld tryck med CMYK+

Kontakta oss så berättar vi mer

Vår ateljé hjälper dig gärna att gå från idé till imponerande resultat. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.

Behöver du hjälp med kommunikation som ger effekt? Arkitektkopia är en rådgivande partner inom tryckt och digital kommunikation, vi levererar helhetslösningar anpassade efter dina behov – oavsett var i landet du befinner dig.

Kontakta oss så hittar vi en lösning för dig. Du kan även läsa mer om våra produkter och tjänster eller beställa på egen hand via vår webshop.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.