• Hem
  • /Akademi
  • /Visa upp er med hållbara och kreativa lösningar i well och kartong

Visa upp er med hållbara och kreativa lösningar i well och kartong

När du ska ta fram utställningsmaterial, såsom mässväggar, skärmar och möbler, är valet av material en viktig faktor. Ett av de mest moderna, hållbara och populära materialen som idag används är kartong och olika varianter av well. Dessa material har många fördelar jämfört med andra alternativ och har blivit en favorit bland företag som på ett hållbart sätt vill presentera sig och sina produkter och tjänster på mässor, evenemang, i butiker eller andra platser. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på just varför well och kartong är utmärkta val.

Hållbart och miljövänligt

I vår tid är hållbarhet och miljövänliga alternativ högt prioriterade. Well och kartong tillverkas av förnybara råvaror och även återvunnet material. Det gör well och kartong till miljövänliga alternativ för dina behov av exponering. Materialen kan enkelt återvinnas efter att de tjänat sitt syfte och kan användas för att tillverka nya produkter. Genom att välja pappersbaserade material visar du att ditt företag är engagerat i att minska sin miljöpåverkan och att du bryr dig om hållbarhet.

Lätt och enkelt att transportera

En av de främsta fördelarna med well och kartong är dess höga styrka i förhållande till den låga vikten tack vare sandwichkonstruktionen. Låg vikt ger lägre transportkostnad och även sänkt miljöpåverkan då du ska transportera ditt utställningsmaterial till olika evenemang och montera det på plats. Du kan enkelt montera ned och packa ihop dina exponeringslösningar för returtransport eller för leverans till nästa användningsställe.

Well eller kartong? Vad är vad?

Well eller kartong? Vad är vad?

Wellpapp är ett sandwichmaterial med hög styrka i förhållande till sin vikt. Ytterskikten, så kallad liner utgörs av plana pappersskikt. Mellan dessa finns ett vågigt skikt kallat fluting. Wellpapp är tjockare och tåligare än enkelskiktad kartong som inte har något vågigt mellanskikt.

Anpassningsbart och enkelt att forma

Både well och kartong är stabila, flexibla och enkla att forma efter dina behov. De kan skäras och vikas på olika sätt för att skapa olika typer av exponerings- och displaylösningar. Oavsett om du behöver en stor mässvägg, produktdisplayer eller skärmar, så kan de anpassas till dina specifika krav. Självklart kan du också, precis som med annat material, trycka ditt budskap på dem för att skapa en professionell och attraktiv presentation av er.

 

Exempel på utställningsmaterial du kan göra i well

Det är nästan bara fantasin som sätter gränserna i hur du kan använda wellmaterial. Det går att göra olika möbler såsom diskar, bord och stolar, men också inredning för olika ändamål, exempelvis butiksskyltar och pelare. Ska du göra en takhängd skyltning så rekommenderar vi att du använder kartong, som är lättare och tunnare än well.

 

Återvinn rätt

Återvinn rätt

Wellpapp bör sorteras separat vid återvinning av större mängder. Mellanskiktet på wellpapp är ofta av återvunnen fiber av något lägre kvalitet. Därför lämpar den sig inte för framställning av tryckpapper eller papper som ska ha högre kvalitet eller hållbarhet.

Kostnadseffektivt

För många företag är kostnaden en viktig faktor när de väljer material för utställningar. Well och kartong erbjuder en kostnadseffektiv och miljövänlig lösning jämfört med andra material som plast eller metall. Well och kartong är dessutom lättare att transportera.

 

Tänk på

Pappersprodukter av wellpapp och kartong är tåliga och hållbara. Med tidens gång kan de dock tappa den ursprungliga formen till exempel genom att börja böja sig. Det är därför bra att fundera på hur länge och på vilka platser du ska använda materialet och hur ofta du vill byta ut det.

Kartong och well kan efterbehandlas eller impregneras på olika sätt. Det gör att produkter av kartong och well kan fungera under begränsade tidsperioder för exempelvis utomhusbruk, som exempel valkampanjer. Trots att materialen i grund och botten är pappersbaserade kan de ändå få egenskaper och användningsområden som de kanske inte spontant förknippas med.

FSC®-märkning

FSC®-märkning

FSC®-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Håll utkik efter FSC®-märkningar när du handlar.

Källa: https://se.fsc.org

Hållbara och innovativa lösningar

Vi erbjuder olika lösningar i well och kartong, från tjocklekar på 2 mm upp till 16 mm, med olika egenskaper och användningsområden. Våra starkare och tjockare alternativ inom wellmaterial har så pass hög tålighet och robusthet att de kan ersätta trä, plast, metall, spånskivor med mera vid konstruktion av olika möbler eller exponeringsprodukter. Alla våra well- och kartongmaterial är återvinningsbara och kommer från hållbart skogsbruk och återvunnet material.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

 

Vi kan hjälpa till

Våra experter har lång erfarenhet av att hjälpa till med olika kommunikationslösningar, vare sig det handlar om event, mässor, butiksinredning eller något annat. Vi hjälper dig från idé till lösning med din visuella kommunikation.

Kontakta oss.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.