• Hem
  • /Akademi
  • /Olika användnings­områden för Tyvek

Olika användnings­områden för Tyvek

Ritning tryckt på Tyvek - det finns fler användningsområden för Tyvek

Tyvek används ofta inom byggbranschen där det ställs högre krav på material som tål frekvent användning och smuts, som ritningar och olika trycksaker. Men det finns fler användningsområden än så – vi på Arkitektkopia berättar.

Ett mångfacetterat material

Skyddskläder

Skyddskläder i Tyvek är perfekt för de som arbetar med farliga material eller i farliga miljöer. De skyddar mot små partiklar som bly, asbest och mögel. Skyddet riskerar inte att ta skada eller skavas bort då det är en del av materialet i sig.

 

Husisolering

Tyvek används ofta som husisolering där hela byggnaden täcks i ett skyddande lager. Det ökar motståndskraften mot fukt och vind samt minskar energisvinnet. Då Tyvek andas förebygger det mögel i husväggarna och att trä ruttnar.

Kuvert

Brev är fortfarande ett populärt sätt att skicka information till varandra på. Med kuvert i Tyvek eliminerar du risken för skador som väta och att innehållet kommer fram helt och rent.

 

Steril paketering

Steril paketering i Tyvek anses ha ett av de bästa skydden mot mikrober av alla andningsbara sterila paketeringsmaterial samtidigt som det släpper igenom steril gas och ånga med lätthet. Till skillnad från medicinska papper och plastfilmer är det möjligt att sterilisera paketering i Tyvek med alla moderna metoder.

En kopp kaffe är på väg att spillas ut över papper och en mobil

Steriliserade sjukhusverktyg

Tyvek är ett material som står emot väta, är otroligt stryktåligt och är snällt mot miljön

Grafik

Om du trycker din grafik på Tyvek skyddas de mot vind, vatten och smuts. Populära produkter är kartor, nummerlappar, påsar, böcker och armband.

 

Lastskydd

Tyveks lastskydd gör att dina varor skyddas mot insektsangrepp och solstrålning samt döljer lasten så risken för stöld minimeras. Lastskydden används till allt från frukt, grönsaker och blommor till medicin och kemikalier.

 

Paketering

Tyvek används till olika former av paketering och skydd av produkter som elektronik, bildelar och industrimaterial. Påsar, säckar och andra former av förpackningar i Tyvek är vanligt förekommande.

Att paketera produkter i Tyvek som är känsliga för smuts och väta är ett bra alternativ

Kläder för kontrollerade miljöer

Flera industrier har processer som måste hållas rena och sterila. I de fallen är kläder gjorda i Tyvek ett utmärkt alternativ som skyddar kontrollerade miljöer och ytor mot torra partiklar, mikroorganismer och vätskor.

 

Accessoarer och övrigt

Det finns många produkter som görs i Tyvek – plånböcker, påsar, ryggsäckar, tält och skor till exempel – och det finns mycket mer. Det finns nästan ingen ände på vad materialet kan användas till.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.