• Hem
  • /Akademi
  • /Så hjälper visitkort dig att bryta igenom bruset

Så hjälper visitkort dig att bryta igenom bruset

Ulf Bergmans visitkort

Vad är visitkortets roll i det digitala samhället egentligen? Har det spelat ut sin roll eller fyller det fortfarande en viktig funktion? Vi på Arkitektkopia beslöt oss för att fråga Ulf Bergman, föreläsare och vd för reklambyrån Stolt kommunikation, varför han använder visitkort och vad ett riktigt bra visitkort ska innehålla.

Hej Ulf! Vad är det bästa med visitkort?

Att få en chans att personligen räcka över ett visitkort är ett unikt tillfälle att knyta kontakt. Ofta även en anledning att se varandra i ögonen. Med ett genomtänkt visitkort kan du ”bryta isen”, ge en intresseväckande presentation av dig själv och förenkla för framtida kontakt. Allt med en liten papperslapp! Det kanske har sagts tusentals gånger men jag säger det igen: Du får ingen andra chans till ett första intryck!

Borde jag skaffa visitkort även fast jag finns på digitala plattformar?

Idag är bruset så högt att du måste vara både digital och analog. Fortfarande slår inget ett personligt möte. Vi måste göra det så enkelt som möjligt för kunder och kontakter att förstå oss och att hitta oss. Allt vi kan göra för att underlätta den processen är viktigt.

Självklart måste du synas även i digitala kanaler men för det personliga mötet anser jag att visitkortet är oslagbart. Gå inte på snacket ”jag är bara digital”. Vi är människor av kött och blod och älskar att se, hålla i och känna på saker.

Att få en chans att personligen räcka över ett visitkort är ett unikt tillfälle att knyta kontakt – Ulf Bergman

Kan jag även få användning för baksidan på visitkortet?

Visitkortets baksida är bland de absolut viktigaste budskapsbärarna du har. Kan du där beskriva ditt personliga erbjudande och varför du är attraktiv, trovärdig och pålitlig så är mycket vunnet.

Den som har en väl fungerande text på baksidan av sitt visitkort har också grunden till något som extremt många saknar: en intresseväckande kort presentation. Själv räcker jag ofta över baksidan först när jag lämnar över mitt visitkort. Då sker snabb och direkt interaktion.

Den som får visitkortet läser texten, vänder på kortet, ställer ofta några frågor och dialogen är igång, avslutar Ulf Bergman.

Några visitkorts-tips

Några visitkorts-tips

Visitkort och digitaltryck passar väldigt bra ihop. Med digitaltryck kan du nämligen trycka mindre upplagor snabbare och till ett betydligt lägre pris än med traditionellt tryck. Då kan du passa på att experimentera med papperskvaliteten och avancerade trycktekniker för att skapa ett personligare visitkort som gör intryck på dina kunder och kontakter.

  • Med CMYK+ får du fördelarna hos digitaltryck samt möjligheten att printa i guld, silver, vitt och klarlack. Denna teknik passar utmärkt när du vill skapa trycksaker som ska göra intryck t ex visitkort.
  • I vår artikel om digitaltryck berättar vi om hur du kan skapa QR-koder för att göra dina trycksaker möjliga att läsa av med mobilen. Varför inte lägga till en QR-kod och länka till en speciell landningssida för personer som fått ditt visitkort?
  • ”Den som har en väl fungerande text på baksidan av sitt visitkort har också ofta grunden till något som extremt många saknar. Nämligen en intresseväckande kort presentation”, säger Ulf Bergman. Glöm alltså inte baksidan av visitkortet!

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.