• Hem
  • /Akademi
  • /Så skapar du exklusiva och personliga trycksaker

Så skapar du exklusiva och personliga trycksaker

Med CMYK+ skapar du exklusiva och personliga trycksaker

Med hjälp av CMYK+ behöver du inte längre välja mellan exklusiva eller personliga trycksaker. Tack vare att CMYK+ möjliggör digitaltryck med guld och silver kan du kombinera exklusiva färger med personligt variabeltryck.

Effektivare produktioner med digitaltryck

Att trycka med guld och silver har tidigare varit begränsat till påkostade produktioner med exempelvis foliering eller offset-tryck med tillkommande efterbehandling. Även om resultatet i sig blir väldigt bra så är det en kostsam process i framförallt mindre upplagor och den lämnar dessvärre inget större utrymme för att göra trycksaken personlig. CMYK+ har sedan Sverigelanseringen i slutet av 2018 erbjudit ett alternativ genom att gå från traditionellt digitaltryck med fyrfärg (CMYK) till att erbjuda två extra kulörer (CMYK+).

 

Kombinera färger

Även om guld och silver är inspirerande och blir riktigt snyggt när det kombineras med andra färger, till exempel för att skapa pärlemor- eller metalliceffekter, så har många missat den starkaste möjligheten. Tack vare att CMYK+ använder tekniken digitaltryck så kan du med hjälp av variabeldata ge dina trycksaker en personlig touch – och det i en exklusiv kulör.

Skapa en exklusiv känsla med mottagarens namn i silvertryck

Det innebär i praktiken att du kan göra diplom, inbjudningar, vykort eller folders med mottagarens namn i guld eller silver. Det ger trycksaken både en personlig touch och en exklusiv känsla vilket verkligen lyfter ditt budskap och hjälper dig att sticka ut från mängden. Skulle du göra samma sak med offset-tryck eller foliering så hade varje enskild trycksak behövt manuell handpåläggning och det blir förstås väldigt ineffektivt och kostsamt. Det ökar dessutom leveranstiden markant då fler efterbehandlingsmoment behöver läggas till.

Än så länge har vi bara skrapat på ytan kring möjligheterna med CMYK+ och det går förstås att variabeltrycka även bilder och mönster. När exklusiviteten med guld och silver möter det personliga från variabeldata så öppnas en ny värld av möjligheter.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.