Fem måsten i din mässmonter

Att delta i en mässa eller event är ett utmärkt sätt att marknadsföra sitt företag, visa upp sina produkter och tjänster, och knyta nya kontakter. Mässmontern kräver en del planering och förberedelser, och inte nog med det så finns det en hav av produkter att välja mellan. Kanske är det ibland svårt att veta var man ska börja. För att underlätta lite i planerandet kommer här fem måsten du som utställare inte får glömma i din mässmonter.

Rollup – kungen av profilprodukter

Av alla profilprodukter du investerar i är förmodligen rollup den mest nyttjade. Rollups är enkla att sätta upp och ta ner, tar lite plats och kan kombineras på flera sätt i mässmontern. Dessutom passar de perfekt för profilering vid alla tillfällen. De kan användas för att visa upp logotyp, slogan, erbjudande eller annan viktig information. Rollups finns i olika storlekar, material och prisklasser att välja mellan.

Ett mer ”utskickande” alternativ än rollupen (men som fortfarande är enkelt att ta med och ställa upp) är ljuslådan.

Mässbord – mässmonterns center

Mässbord, diskar och podium är praktiska och mångsidiga och kan användas för att visa upp produkter, genomföra demonstrationer, dela ut broschyrer eller samla in kontaktuppgifter. De kan också vara ett bra sätt att skapa en naturlig mötesplats för att interagera med besökare. Mässbord finns i olika varianter och du kan enkelt byta bildvåd på dem för att alternera mellan budskap. Flera av varianterna fungerar också som praktisk transportbox för annat du har med på mässan. Gemensamt för alla varianter av mässbord är att de är enkla att transportera och sätta upp.

Rama in montern med mässvägg

Mässväggar (eller monterväggar/bildväggar som de också kallas) är stora och synliga, och kan användas för att skapa en bakgrund eller en avgränsning för er monter. De kan tryckas med valfri design, byggas på olika sätt och kan även vara upplysta. Mässväggar ger ett professionellt och enhetligt intryck av ens varumärke och produkter. Och trots att de är stora så är de lätta att montera upp och ned och transportera.

 

Broschyrer och flyers

Broschyrer och flyers är ett klassiskt sätt att presentera ditt företag, dina produkter och dina tjänster på ett överskådligt och lättläst sätt. Du kan använda olika format och kan fungera som en påminnelse om ditt erbjudande. Dessutom är de lätta för besökarna att ta med sig hem. Broschyrerna är riktiga trotjänare när du har mycket information och fungerar till allt från mässor till receptioner och vid kundmöten. Det behändiga formatet gör det möjligt för mottagaren att ta med produkten i väskan. Flyers lämpar sig bra för information man snabbt ska kunna ta till sig, exempelvis teasers eller erbjudanden. De är billiga att producera och enkla att dela ut eller lägga på strategiska platser.

Visitkort

Visitkort är ett måste för att knyta nya kontakter på mässan eller eventet. De innehåller dina viktigaste kontaktuppgifter, som namn, titel, företag, telefonnummer, e-postadress och webbsida. De kan också ha din logotyp eller annan grafik som förstärker din varumärkesprofil. De gå dessutom att trycka med olika djup eller effekter för att ge en mer personlig touch. En annan fördel är så klart att de också är små, smidiga, och lätta att förvara i plånboken eller fickan.

Mer till mässan

Förutom de fem måstena finns det också en rad andra produkter värda att utforska att ha i sin monter utifrån syfte, budget och exponeringsyta. Till exempel kan du använda broschyrställ, eventtält, ljuslådor, mattor, möbler, parasoller, beachflaggor eller vepor. Vill du göra helt unika konstruktioner går det även att göra i bland annat wellboardmaterial.

Din mässmonter är ditt ansikte utåt så se till att den följer varumärkesprofilen och ditt budskap. Använd färger, bilder, texter och belysning som fångar uppmärksamheten och väcker intresse. Se till att din monter är välorganiserad och lättillgänglig med tillräckligt utrymme för att visa upp dina produkter, genomföra demonstrationer, och interagera med besökarna.

Vi hjälper dig med mässmontern

Vi tillhandahåller allt du behöver för att lyckas med din mässmonter, från stora bildväggar till små visitkort. Utöver alla trycksaker i vårt sortiment har vi ett stort utbud av kompletterande tjänster, till exempel ateljétjänster med original och layout samt monterdesign och uppsättning på plats. När mässan eller eventet är över kan vi lagerhålla och kvalitetssäkra ditt mässmaterial tills det är dags för nästa aktivitet.

Vi tar ofta fram speciallösningar till våra kunder och våra kunniga experter guidar dig rätt vad gäller produkt, materialval och format.

Läs mer om vårt utbud inom mässa och event eller kontakta oss för mer information.

Vad behöver du hjälp med?

  • Genom att klicka på skicka godkänner du vår integritetspolicy och hantering av personuppgifter.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.